Ζήτησαν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας

on .

POREIA APERGIA GIA YGEIA 16 6 20

Με κεντρικό αίτημα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και πρόνοιας βγήκαν χθες στους δρόμους και των Ιωαννίνων φορείς του χώρου καθώς και συνδικαλιστικά σωματεία.
Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες ζήτησαν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις δομές με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ανάπτυξη και στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημοσίων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, αλλά και σύσταση ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα.

Ευρεία εκπροσώπηση
Στη χθεσινή κινητοποίηση έλαβαν μέρος το σύνολο σχεδόν των Συλλόγων του Δημοσίου στο Νόμο Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστήμιου και τα σωματεία συνταξιούχων του Δημόσιου. Όλοι οι παραπάνω ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της ΕΙΝΗ, των Συλλόγων Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο «Χατζηκώστα», στις δομές Πρόνοιας και των ιατρών των Αστικών Κέντρων Υγείας της Ηπείρου.
Η πορεία που ακολούθησε κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο, όπου εκφράστηκε η στήριξη στους εργαζόμενους ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων, οι οποίοι είχαν και χθες συγκέντρωση καθώς αντιδρούν στις επιλογές της Δημοτικής Αρχής για την ανάθεση σε ιδιώτη τμήματος του έργου καθαριότητας στον Δήμο Ιωαννίνων.

Το Εργατικό Κέντρο
Τη χθεσινή μαχητική, όπως τη χαρακτηρίζει, απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών στο κέντρο της πόλης μας χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «το αίτημα για καθολικά Δημόσιο Δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους, είναι υπόθεση του εργαζόμενου λαού. Οι συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι ιδιωτικές δωρεές, συνολικά η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των υγειονομικών μονάδων (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές δομές) είναι το σχέδιο όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής για μετατροπή του δημόσιου αγαθού της Υγείας σε εμπόρευμα».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ