Κρατούσαν «φυλακισμένους» αλλοδαπούς για να ζητήσουν λύτρα!

on .

ARTA APOTHKH OMHROI METANASTES 16 6 20

• Μια σοβαρή υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών σε αποθήκη αγροτικής περιοχής της Άρτας, ερευνούν τις τελευταίες ώρες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι και συνέλαβαν προχθές το απόγευμα ένα άτομο, αλβανικής υπηκοότητας, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.
Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό, ενώ οι έρευνες της Ασφάλειας για την ανακάλυψη της ταυτότητας και τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος συνεχίζονται.
Το χρονικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., έχει ως εξής: Το απόγευμα της Κυριακής οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δύο διαφορετικά σημεία σε περιοχή της Άρτας, δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ο ένας εξ αυτών έφερε τραύμα στο αριστερό χέρι.
Όπως είπαν στους αστυνομικούς, λίγο πιο πριν είχαν καταφέρει να διαφύγουν από μέλη κυκλώματος που τους κατακρατούσαν σε αποθήκη αγροτικής περιοχής της Άρτας, μαζί με άλλους αλλοδαπούς, χωρίς τη θέλησή τους και με τη χρήση βίας, έως ότου συγγενικά τους πρόσωπα καταβάλουν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι! Επιπλέον, τα μέλη του κυκλώματος είχαν αφαιρέσει χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα των «φυλακισμένων».
Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που ανέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός αλλοδαπού ως μέλος του κυκλώματος, ο οποίος και συνελήφθη.
Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε ο χώρος όπου κατακρατούνταν οι αλλοδαποί, ενώ κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντος, ως μέσο διευκόλυνσης των αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, αρπαγή επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων, επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.