Νέα γέφυρα στον Άραχθo

on .

gefyra

• Την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή νέας γέφυρας Αράχθου στην περιοχή Πλάκας Τζουμέρκων (2ης επαρχιακής οδού)», προϋπολογισμού 3,9 εκ. ευρώ, αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η νέα γέφυρα, που θα αντικαταστήσει τη σημερινή γέφυρα μπέλλεϋ, θα έχει συνολικό μήκος 107,8 μέτρα και ταυτόχρονα θα κατασκευαστούν προσβάσεις συνολικού μήκους 350 μέτρων.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης χαρακτήρισε σημαντική παρέμβαση το έργο αυτό, το οποίο θα συμβάλει στην αλλαγή των δεδομένων για τις περιοχές Πράμαντα, Άγναντα, Άρτα και Ιωάννινα. «Όταν δίπλα έγινε υπερπροσπάθεια από πολλούς να γίνει η (ιστορική) γέφυρα Πλάκας ξανά, εμείς θεωρήσαμε υποχρέωση να κάνουμε αυτή τη μελέτη. Στη συνέχεια θα κάνουμε και άλλες παρεμβάσεις που έχουμε ξεκινήσει είτε στην περιοχή Μονολιθίου είτε από το ποτάμι και πάνω προς Άγναντα και Πράμαντα», κατέληξε ο Περιφερειάρχης. Να σημειωθεί ότι η κατασκευή της γέφυρας είναι υποέργο ενός συνολικού που αφορά το τμήμα Πηγάδια έως Πράμαντα και πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι να το «μεταφέρει» στη συνέχεια στα συγχρηματοδοτούμενα έργα.