Κατά 20% θα αυξηθούν τα voucher για τους Παιδικούς Σταθμούς από τη νέα χρονιά

on .

paidikos

• Διεύρυνση του προγράμματος των voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς προανήγγειλε για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021 η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνάντηση που είχε με φορείς εκπροσώπησης των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.
Έτσι σύμφωνα με την υφυπουργό τα voucher που θα δοθούν σε οικογένειες θα είναι περίπου 20% περισσότερα, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση περισσοτέρων βρεφών, νηπίων και παιδιών, σε σταθμούς.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη συνάντηση, τέθηκε το ζήτημα της προσαρμογής όλων των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών στον κανονισμό πυροπροστασίας κτιρίων και στις προδιαγραφές της κατηγορίας χρήσης «Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια». Οι φορείς συμφώνησαν με την κ. Μιχαηλίδου ότι, μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, δηλαδή έως την 1η Σεπτεμβρίου 2020, όλες οι μονάδες θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί με τον ισχύοντα κανονισμό πυροπροστασίας κτιρίων, που αφορά στην κατηγορία χρήσης κτιρίων Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας-Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας.
Επιπλέον, μέχρι το τέλος της επόμενης σχολικής χρονιάς, δηλαδή μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021, οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί πλήρως συνολικά με τον κτιριοδομικό κανονισμό.
Παράλληλα, το υπουργείο χαιρετίζει την πρωτοβουλία των φορέων για τη διενέργεια έρευνας απογραφής των βρεφονηπιακών σταθμών, σε συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου και να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των φορέων της αγοράς αυτής.