Σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση για Καθηγητή Ιατρικής Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

PENTHEROYDAKHS GIORGOS

• Μια ακόμη σημαντική διάκριση καταγράφει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο πρόσωπο αυτή τη φορά του καθηγητή Ογκολογίας και επικεφαλής του Τμήματος Ογκολογίας στο ΠΓΝΙ Γιώργου Πενθερουδάκη, ο οποίος αναλαμβάνει Διευθυντής Ιατρικής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO).
Ας σημειωθεί ότι η εταιρεία αυτή εκπροσωπεί πάνω από 25.000 μέλη από περισσότερες από 160 χώρες παγκοσμίως.
Ο Έλληνας επιστήμονας θα αντικαταστήσει τον καθηγητή Jean-Yves Douillard, ο οποίος διορίστηκε ως ο πρώτος Διευθυντής Ιατρικής το 2016 και είχε δεύτερη θητεία το 2018.
Ο Πρόεδρος του ESMO Solange Peters αναφερόμενος στην επιλογή του Έλληνα καθηγητή σημείωσε ότι «μεταξύ των υποψηφίων, ο Γιώργος Πενθερουδάκης ήταν ο ιδανικός υποψήφιος καθώς η καριέρα του καλύπτει τόσο την κλινική πρακτική όσο και την έρευνα για τον καρκίνο, ενώ η δουλειά του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κατευθυντήριων Γραμμών ESMO θα διασφαλίσει ότι φέρνει πολύτιμη εικόνα σε όλους τους τομείς των επιστημονικών και εκπαιδευτικών μας δραστηριοτήτων».
Στα νέα του καθήκοντα ο κ. Πενθερουδάκης θα έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της επιστημονικής και εκπαιδευτικής στρατηγικής και των δραστηριοτήτων της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων για εκπαιδευτικά μαθήματα και συνέδρια, την πολύτιμη κλινική πρακτική ESMO.