Μία ανύπαρκτη… γενοκτονία τιμούν και πάλι οι «Τσάμηδες»

on .

TSAMHDES CAMERIA

• Από τα Τίρανα ξεκίνησαν, την περασμένη Δευτέρα οι εκδηλώσεις μίσους που διοργανώνουν οι «Τσάμηδες» σε βάρος της Ελλάδας, για την επέτειο της ανύπαρκτης «γενοκτονίας» τους με σύνθημα «Μην ξεχνάτε την Τσαμουριά».
Λίγα άτομα άφησαν λουλούδια στην πλατεία «Τσαμουριάς» των Τιράνων, πάνω σ' ένα γλυπτό με τη λέξη «Τσαμερία». Ωστόσο, προκλητικές ήταν οι δηλώσεις του πρόεδρου του κόμματος των «Τσάμηδων», που έχει διασπαστεί, καθώς οι βουλευτές του αποχώρησαν και προσχώρησαν στον Έντι Ράμα.

Περιουσίες - νεκροταφείο
Ο Σπετίμ Ιντρίζι επανέφερε το θέμα των περιουσιών των «Τσάμηδων», οι οποίες νόμιμα δεν τους ανήκουν, καθώς καταδικάστηκαν ως εγκληματίες πολέμου, αλλά και της δημιουργίας νεκροταφείου στη Θεσπρωτία, για το οποίο δεν υπάρχει κανένα απολύτως ιστορικό και ουσιαστικό έρεισμα.
Ο κ. Ιντρίζι ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το 1992 υπήρξε συμφωνία της ελληνικής πλευράς με την κυβέρνηση Μέξι για τη διευθέτηση του «Τσάμικου». Επιτέθηκε και κατά της αλβανικής κυβέρνησης, γιατί δεν τιμάει τη «γενοκτονία», επειδή απαγόρευσε σε ακραίους να διαδηλώσουν έξω από το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου και γιατί δεν αναγνωρίζει ως ιστορικό το νεκροταφείο της «Τζάρας». Δε δίστασε μάλιστα να στραφεί και κατά της Ελληνικής Μειονότητας, που είναι γνωστό ότι καταπιέζεται και να κατηγορήσει τους εκπροσώπους της, που υπερασπίζονται και διεκδικούν αυτά που δικαιούνται. Οι εκδηλώσεις των «Τσάμηδων» θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή, 27 Ιουνίου στην «Τζάρα» των Αγίων Σαράντα.
H.M.