Παράταξη Μπέγκα: Δεν είναι σωστή η καπηλεία του έργου των άλλων…

on .

 ASYLO ANIATON PALIO

• Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην παράταξη του Θωμά Μπέγκα και τη Δημοτική Αρχή, αυτή τη φορά με αφορμή την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρ. Ασύλου Ανιάτων. Μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Μ. Ελισάφ ότι υπήρχε ένα μπλεγμένο «κουβάρι» σε προγραμματικές συμβάσεις για το συγκεκριμένο έργο, ήρθε χθες η απάντηση της «Ενότητας Πολιτών», στην οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Οι προγραμματικές συμβάσεις για την παραχώρηση στο Δήμο Ιωαννιτών του χώρου του παλιού Ασύλου Ανιάτων είναι μια ιστορία με βάθος χρόνου. Η σύλληψη της ιδέας του «Κέντρου για το Παιδί», ο σχεδιασμός και η διασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω του Σχεδίου βιώσιμης Ανάπτυξης είναι ξεκάθαρα όμως μια επιλογή της δικής μας Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο ενός συνολικού οραματικού σχεδιασμού της περιόδου που διοικήσαμε το δήμο».
Η παράταξη Μπέγκα αναφέρει πως στη διάρκεια της θητείας της στη Δημοτική Αρχή εκπόνησε το Μάστερ Πλαν του Κέντρου, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του χώρου με το υπουργείο Εργασίας και το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Ηπείρου και ολοκλήρωσε, με τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και εξωτερικών συνεργατών, το σύνολο των απαιτούμενων τεχνικών μελετών, αναμένοντας το άνοιγμα της πρόσκλησης του ΕΣΠΑ για την υποβολής της πρότασης.
Καταλήγει λοιπόν συμπεραίνοντας πως «επί της ουσίας, η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε μια ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο τεχνικής ωριμότητας και εξασφαλισμένης χρηματοδότησης» και προσθέτει με νόημα πως «η καπηλεία του έργου των άλλων δεν αποτελεί αρχοντική πράξη».