Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»!

on .

YPOLOGISTHS XERIA EMAIL

• Μεγάλο στοίχημα για τη χώρα αποτελεί φέτος η πορεία του ελληνικού τουρισμού, σε μια δύσκολη περίοδο και με πολλές προκλήσεις για όλο τον πλανήτη, λόγω της επέλασης του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα ποντάρει στο γεγονός ότι διαχειρίστηκε επιτυχημένα την πανδημία, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται – και δικαίως – ως ένας από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς.
Βέβαια, η αγωνία στους επαγγελματίες του τουρισμού έχει χτυπήσει «κόκκινο», καθώς ήδη έχει χαθεί ένα μεγάλο μέρος της καλοκαιρινής σεζόν. Οι κρατήσεις στα περισσότερα τουριστικά καταλύματα παραμένουν «παγωμένες», γι’ αυτό και πολλά δεν προτίθεται φέτος ν’ ανοίξουν. 

Ωστόσο η Κυβέρνηση μεγάλο βάρος δίνει φέτος και στον εσωτερικό τουρισμό, αν και από μόνος του δεν αρκεί για να βγουν τα… σπασμένα.

«Τουρισμός Για Όλους»
Ήδη για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», που τρέχει και στόχο έχει την αναθέρμανση του εσωτερικού τουρισμού, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων έχει ανοίξει από το βράδυ της Δευτέρα, ωστόσο ο ηλεκτρονικός… συνωστισμός χθες ήταν τόσο μεγάλος που δύσκολα μπορούσε κάποιος να ολοκληρώσει την διαδικασία, καθώς έπεφτε συνεχώς το σύστημα. Μάλιστα χθες το απόγευμα έβγαινε το εξής μήνυμα: «προσωρινά δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης, καθώς γίνονται τεχνικές εργασίες βελτίωσης της εφαρμογής, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας».
Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων, η υποβολή των οποίων θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 5 Ιουλίου, υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.
Οι αιτήσεις γίνονται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.
Χθες αιτήσεις μπορούσαν να υποβάλλουν (εάν τα κατάφερναν στο τέλος) οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγουν σε 0 – 1 – 2.
Σήμερα, Τετάρτη ΑΦΜ που τελειώνουν σε 3 – 4 – 5.
Αύριο, Πέμπτη ΑΦΜ που λήγουν σε 6 – 7.
Μεθαύριο, Παρασκευή, ΑΦΜ που λήγουν σε 8 – 9.

Για 250.000…
Περίπου 1 εκατ. διανυκτερεύσεις σε 250.000 δικαιούχους προσφέρει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», το οποίο απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων, εφόσον το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης. Κριτήριο για ένταξη στο πρόγραμμα είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να είναι έως 16.000 ευρώ, 28.000 για οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο.
Δικαιούχοι είναι επίσης τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών, τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία, ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.
Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2020. Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων ωφελουμένων του προγράμματος ορίζεται σε τέσσερις διανυκτερεύσεις, σε συνεχόμενο διάστημα εντός της ανωτέρω χρονικής περιόδου, στον ίδιο πάροχο.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος προκύπτουν κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ όσων πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.