«Ανύπαρκτη η Δημοτ. Αρχή για τον πρωτογενή τομέα…»

on .

MEGA BASO 15 5 18

• Για πλήρη ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής στα θέματα που προέκυψαν στον πρωτογενή τομέα λόγω της πρωτοφανούς κρίσης από τον κορωνοϊό έκανε λόγο η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» και πρ. αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως τόνισε, η επιδεικτική αγνόηση της συμβουλευτικής-γνωμοδοτικής επιτροπής που συστήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον πρωτογενή τομέα (Συνεταιρισμοί, Ενώσεις, Νέοι Αγρότες, ΓΕΩΤΕΕ, Πανεπιστήμιο κλπ).
Η επιτροπή αυτή η οποία επί θητείας της δημοτικής αρχής Μπέγκα συνεδρίαζε τακτικά, αποτέλεσε μια σημαντική δεξαμενή διαλόγου και εξειδικευμένων προτάσεων για τα θέματα του αγροτικού τομέα, ανέφερε η κ. Μέγα και πρόσθεσε: «Φαίνεται όμως ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν χρειάζεται τη γνώμη των ειδικών, διότι όπως σε όλα τα θέματα, ή νομίζει ότι τα στελέχη της είναι παντογνώστες, ή το πιο πιθανό, η αγνοία και η αλαζονεία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των στελεχών της».