Είναι τραγικό να χαρακτηρίζονται “Δούρειος Ίππος” οι δωρεές για την Υγεία»

on .

nosokomeio

• Τη θέση του για την άρνηση εργαζομένης στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, να λάβει το χρηματικό μπόνους του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» διατυπώνει με χθεσινή –μακροσκελή - ανακοίνωσή ο Σύλλογος Εργαζομένων, ο οποίος αναφέρεται και στο ιστορικό του ζητήματος. Ο Σύλλογος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι αρχικά είχε εκφράσει την αντίθεσή του ως προς τον τρόπο διανομής και αυτό είχε σχέση με το γεγονός «ότι πέραν από τους εργαζόμενους επαγγελματίες υγείας στις Μ.Ε.Θ. – Μ.Α.Φ. και Κλινικές Covid, υπήρχε και ένας σημαντικός αριθμός άλλων εργαζομένων – επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι είχαν ενεργή συμμετοχή, τόσο σε επίπεδο διερεύνησης ύποπτων κρουσμάτων, στα Κέντρα Υγείας και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) των Νοσοκομείων όσο και στη διακομιδή ή διαχείριση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στα διαγνωστικά Εργαστήρια ή ακόμη και στο Ε.Κ.Α.Β».
Συνεχίζοντας προσθέτει ότι όλοι οι φορείς υγειονομικών, όπως η Ε.Ν.Ε., η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., είχαν ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας, σαν τον μοναδικό αρμόδιο φορέα, την επανεξέταση και αναδιάρθρωση της δωρεάς, με διεύρυνση της κατανομής της προς όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες υγείας, σε συνεργασία πάντα με το “Ίδρυμα Νιάρχος”.
«Όμως, όλα αυτά απέχουν πολύ από όσα αναφέρονται τόσο στην πρόσφατη δημόσια επιστολή της συναδέλφου Νοσηλεύτριας στη Μ.Ε.Θ.», συνεχίζει ο Σύλλογος και χαρακτηρίζει απαράδεκτο τον ισχυρισμό ότι η δωρεά έχει στόχο τη χειραγώγηση των υγειονομικών, αποδίδοντας τη στάση όσων αποποιούνται της χορηγίας «πίεση της ιδεολογικής και κομματικής τους εξάρτησης». Σε άλλο σημείο ο Σύλλογος αναφέρει και άλλες δωρεές του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και καταλήγοντας τονίζει μεταξύ άλλων: «Είναι τραγικό, μετά από όσα βίωσε τους τελευταίους μήνες ο ελληνικός λαός, να υπάρχουν ακόμα Έλληνες που να ισχυρίζονται ότι οι δωρεές από ιδιώτες είναι ο "δούρειος ίππος" για την παραπέρα είσοδο των ιδιωτών στο Ε.Σ.Υ. … Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι πολιτικοί καθοδηγητές, ότι οι πολίτες δεν είναι άβουλοι παθητικοί αποδέκτες του λαϊκισμού και της κομματικής ιδιοτέλειας και της ιδεολογικής αγκύλωσης, περασμένων δεκαετιών».