Εκστρατεία «Πράσινων» στην Ήπειρο κατά των εξορύξεων…

on .

oikologoi
• «Οι εξορύξεις των υδρογονανθράκων βλάπτουν το περιβάλλον, την οικονομία και την ειρήνη». Αυτό τόνισαν εκπρόσωποι των «Πράσινων» σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στα Γιάννενα, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, στα πλαίσια εκστρατείας κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων. 
Ο πρ. ευρωβουλευτής και ιδρυτικό μέλος των «Πράσινων» Μιχάλης Τρεμόπουλος  κατά την τοποθέτησή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «η άποψη ότι δραστηριότητες όπως οι εξορύξεις μπορεί να βελτιώσουν την οικονομία βασίζεται στις απαρχαιωμένες αντιλήψεις για το ΑΕΠ και την άγνοια για το τι σημαίνει βιωσιμότητα…».
Από την πλευρά του ο καθηγητής πανεπιστημίου και μέλος του Συμβουλίου των «Πράσινων» Αλέξανδρος Γεωργόπουλος τόνισε ότι «είναι επείγουσα ανάγκη να σταματήσουμε την άντληση και καύση των υδρογονανθράκων διότι απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από τους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».
Η Ελένη Καρασαββίδου, ΕΔΙΠ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ιδρυτικό μέλος των «Πράσινων» σημείωσε ότι «η Ήπειρος μπορεί να αναδειχτεί σε τόπο-σύμβολο για το παγκόσμιο οικολογικό κίνημα, λόγω της ιστορίας της. Έχουμε υποχρέωση, όπως υπερασπιζόμαστε τον άνθρωπο, τα δικαιώματα των εργαζομένων, των γυναικών, των προσφύγων, να υπερασπιστούμε όλες τις μορφές ζωής, γιατί σε αυτές βασίζεται το μέλλον μας πάνω στον πλανήτη».
Ο Μιχάλης Τσιάνταρης, ψυχολόγος και στέλεχος του κόμματος των «Πειρατών» στην παρέμβασή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η συνάντηση και η κοινή δράση των "Πειρατών" και των "Πράσινων" δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά κυρίως ευρωπαϊκό φαινόμενο. Το κόμμα των Πειρατών συμμετέχει στους Πράσινους».
Σήμερα  η εκστρατεία θα συνεχιστεί στους δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου, όπου θα γίνουν συναντήσεις με φορείς και πρωτοβουλίες πολιτών κατά των εξορύξεων.