Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Φιλιατών

on .

FILIATES DOREA

• Σε μια σεμνή τελετή το Νοσοκομείο Φιλιατών παρέλαβε το ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο, που δώρισε ο Φιλιαταίος Χαρίσης Μήτσης.
Μάλιστα ο εκτελών χρέη διοικητή, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Θωμάς Ντούρος, χαρακτήρισε την ενέργειά του ως πράξη προσφοράς, αλληλεγγύης και αλτρουισμού, που οφείλει να βρει μιμητές.
Κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, καθώς και ο δήμαρχος Φιλιατών, που παρέστησαν στην λιτή, αλλά ουσιαστική ως προς το περιεχόμενό της, εκδήλωση.
Ο κ. Μήτσης, από τη Λίστα Φιλιατών, κατέδειξε ότι η ευεργεσία στη Θεσπρωτία δεν είναι κομμάτι του παρελθόντος, αλλά και του σήμερα, αλλά θα είναι και του μέλλοντες.
Ευαίσθητος σε ανθρωπιστικά ζητήματα δεν έμεινε αδιάφορος στις ανάγκες των συντοπιτών του και με χαρά διέθεσε ένα μεγάλο ποσό για την αγορά και την επάνδρωση του ασθενοφόρου με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Άλλωστε το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο είναι γνωστό στην περιοχή, όπως και οι ευαισθησίες του, που τον κινητοποιούν ενεργητικά.
Γιατί οι Θεσπρωτοί διαχρονικά αγαπούν τον τόπο τους, δεν αποσυνδέονται συναισθηματικά μαζί του και κάνουν, όταν μπορούν, το χρέος τους.
Αυτό, που απομένει, και αποτελεί ωφέλημα της πολιτείας, είναι όσο πιο σύντομα γίνεται το ασθενοφόρο να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό και να ενταχθεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών, ώστε να χρησιμοποιηθεί από αυτό, καθώς η έλλειψη σε ασθενοφόρα του τοπικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος είναι μεγάλη.
Είναι σίγουρο πως ο εκτελών χρέη διοικητή κ. Ντούρος, αποτελεσματικός και άμεσος στις παρεμβάσεις του, θα δρομολογήσει μια τέτοια εξέλιξη και το υπουργείο Υγείας θα ανταποκριθεί.
π. ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ