«Τελευταίο αντίο» σήμερα (1 μ.μ.) στο Μεσοβούνι για τον Π. Καρακατσούλη

on .

KARAKATSOULHS

Στην αγαπημένη του ιδιαίτερη πατρίδα, το Μεσοβούνι του Δήμου Ζαγορίου κηδεύεται σήμερα στη μία το μεσημέρι ο καθηγητής και τακτικός αρθρογράφος του «Πρωϊνού Λόγου» Παναγιώτης Καρακατσούλης, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 84 ετών. Η απώλειά του, είναι αισθητή στον επιστημονικό και πανεπιστημιακό χώρο, αλλά και στην Ηπειρωτική αποδημία της Αττικής, της οποίας ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα.
Το τελευταίο άρθρο του Παναγιώτη Καρακατσούλη στον «Πρωϊνό Λόγο» δημοσιεύτηκε αρχές Ιουλίου (8) και ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς αναφερόταν στον «Κορωνοϊό και την υπεραισιοδοξία».
Ο Παναγιώτης Καρακατσούλης, όπως σχετικά πρόσφατα είχε γράψει υπερασπιζόμενος τα πρότυπα σχολεία, παιδί φτωχής οικογένειας, είχε την τύχη και την ευτυχία να φοιτήσει στην «γεραρά Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων», από την οποία αποφοίτησε το 1954, έχοντας αποκτήσει τα εφόδια για μια σπουδαία στη συνέχεια ακαδημαϊκή και επιστημονική καριέρα. Σπούδασε στη Γεωπονική Αθηνών, την οποία στη συνέχεια την υπηρέτησε και ως Τακτικός Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Ανήσυχο και δημιουργικό «πνεύμα» όπως ήταν δεν περιορίστηκε στα της Γεωπονίας, αλλά απέκτησε Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού στη Γαλλία και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Υδραυλικός- Μηχανικός.
Μετά την αφυπηρέτησή του δημοσίευσε πλήθος επίκαιρων επιστημονικών, κοινωνικών και πολιτικών άρθρων, έναν μεγάλο αριθμό των οποίων φιλοξένησε ο «Πρωινός Λόγος». Μάλιστα το τελευταίο διάστημα πριν επιδεινωθεί η υγεία του ο Παναγιώτης Καρακατσούλης είχε εντείνει την αρθρογραφική του παρουσία μέσα από τις στήλες της εφημερίδας μας.
Ο «Π.Λ.» απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη μνήμη του αντί στεφάνου, καταθέτει χρηματικό ποσό στην «Κιβωτό του Κόσμου», στο Παράρτημα Πωγωνιανής.