Παγκόσμιο σοκ από την φονική έκρηξη στη Βηρυτό

on .

BHRYTOS EKRHKSH

• Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε για δύο εβδομάδες η Βηρυτός, μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της πόλης η οποία στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ! Μέχρι χθες βράδυ η λίστα των νεκρών έδειχνε 135, αριθμός όμως που όσο περνούν οι ώρες ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά.

Περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπ. Υγείας του Λιβάνου στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar.
Όπως μετέδωσαν χθες τα ελληνικά ΜΜΕ πέντε είναι συνολικά οι Έλληνες που τραυματίστηκαν από τη φονική έκρηξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η κατάσταση των δυο κρίνεται σοβαρή.
2 Τα θερμά της συλλυπητήρια στον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν και τις οικογένειες των θυμάτων, εξέφρασε με ανάρτησή της στο twitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου γράφοντας ακόμη: «Συγκλονισμένη από τις τραγικές εικόνες καταστροφής στη Βηρυτό. Οι λέξεις δεν αρκούν για να εκφράσουν τη θλίψη και την οδύνη μας».
2 Στην πρωτοφανή τραγωδία αναφέρθηκε χθες και ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, ενώ αναφέρθηκε και στο πρώτο C130 με άντρες και γυναίκες της ΕΜΑΚ που προσγειώθηκε χθες στη Βηρυτό. Και πρόσθεσε: «είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με πρόσθετο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό καθώς φαντάζομαι ότι όσο θα περνάνε οι ώρες και οι μέρες θα αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας που χτύπησε τον Λίβανο».
2 Μήνυμα συμπαράστασης προς τον ομόλογό του Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης του Λιβάνου, Nabih Berry απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων και εμού του ιδίου, θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου και τα αισθήματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και σε όσους πολίτες δοκιμάζονται αυτές τις ώρες από τις ισχυρές εκρήξεις που έπληξαν τον λιμένα της Βηρυτού. Τις δύσκολες αυτές στιγμές τασσόμεθα στο πλευρό του λαού του Λιβάνου, που συγκλονίστηκε από αυτή την ανείπωτη τραγωδία και επιτρέψτε μου, κύριε Πρόεδρε, να σας εκφράσω την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ελληνικού λαού και να ευχηθώ οι έρευνες διάσωσης να καρποφορήσουν το ταχύτερο δυνατόν…».