Εγκληματική ομάδα θησαύριζε από διακίνηση χασίς και ηρωίνης

on .

NARKOTIKA XRHMATA 5 8 20

• Μια ακόμη νίκη στην καθημερινή μάχη κατά των ναρκωτικών κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου, εξαρθρώνοντας μεγάλο κύκλωμα διακίνησης που δραστηριοποιούνταν στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Μάλιστα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 4 μέλη, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη 2 μέλη, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και 27 άτομα που προμηθεύονταν από αυτή ναρκωτικά.
Η δράση του κυκλώματος από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι ήταν ευρεία, ενώ τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017 υπολογίζεται ότι τα μέλη της ομάδας είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 900 αγοραπωλησίες, αποκομίζοντας κέρδη άνω των 90.000 ευρώ!
Από την αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από τη Δίωξη Ηγουμενίτσας με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Ασφάλειας συνελήφθησαν ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας (ημεδαπός) καθώς και τρεις χρήστες, την ώρα που προμηθεύονταν από αυτόν συσκευασίες με ηρωίνη («φιξάκια») και τρεις γυναίκες, δύο ημεδαπές και μία αλλοδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Μέσω Αλβανίας…
Η προμήθεια της ομάδας με ναρκωτικά γινόταν με μέριμνα του Έλληνα αρχηγού, ο οποίος τα εισήγαγε από την Αλβανία μέσω του αλλοδαπού μέλους της ομάδας και στη συνέχεια φρόντιζε για την περαιτέρω διακίνησή τους μέσω των άλλων μελών.
Η δράση της αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης κυρίως της ηρωίνης και της κάνναβης σε χρήστες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας.

Μέχρι και καλάσνικοφ!
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτια των συλληφθέντων μελών καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: • Το χρηματικό ποσό των 14.415 ευρώ • Πολεμικό τυφέκιο “Kalashnikov” με γεμιστήρα • 20 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου • 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα • Ηρωίνη βάρους 5,1 γραμμαρίων • Κάνναβη σε ακατέργαστη και κατεργασμένη μορφή συνολικού βάρους 7,3 γραμμαρίων • 126 ναρκωτικά χάπια • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας • 2 μαχαίρια • 5 κινητά τηλέφωνα και πλήθος συσκευασιών για την τυποποίηση («φιξάκια») των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Αλλοδαπός διακινητής στα Γιάννενα
Μένοντας στο πεδίο των ναρκωτικών στα Γιάννενα συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι κατέχει και διακινεί ακατέργαστη κάνναβη σε χρήστες της πόλης των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε και συνελήφθη διότι λίγο νωρίτερα είχε πουλήσει μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης σε ημεδαπό.
Η παραπάνω συσκευασία κατασχέθηκε, ενώ συνελήφθη και ο ημεδαπός που την προμηθεύτηκε.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τρεις 3 συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, έτοιμες προς διακίνηση.