Ας βοηθήσει η Τ. Καλογιάννη για να ενταχθούν οι 4 κόμβοι

on .

vogianoy komvos

• Η απόρριψη από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» της πρότασης του Δήμου Ιωαννιτών για ένταξη στο πρόγραμμα των έργων κατασκευής τεσσάρων ισόπεδων κόμβων στη συμβολή της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών με την Ιωαννίνων και την Περιφερειακή οδό, στη λεωφόρο Γράμμου στη συνάντηση και στην διασταύρωση με την οδό Ίωνος Δραγούμη και στην συμβολή των οδών Παπανδρέου - Κουντουριώτη - Πατριάρχη Ευαγγελίδη, αποτέλεσε την αφορμή νέας οξείας αντιπαράθεση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης της Τατιάνας Καλογιάννη, η οποία έφερε το θέμα στη δημοσιότητα. Αν και ο Δήμος Ιωαννιτών μπορεί να επαναφέρει το αίτημα ένταξης των τεσσάρων κόμβων προς ένταξη, μετά τις απαραίτητες συμπληρώσεις που υποδεικνύονται, η παράταξη της κ. Τ. Καλογιάννη βρήκε την αφορμή να επιτεθεί κατά της Δημοτικής Αρχής, χαρακτηρίζοντας την πολιτική πρακτική της «πρόχειρη και επιπόλαια».
Η απάντηση δεν άργησε να έλθει από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών στην οποία αναφέρει ότι η απόφαση απόρριψης της ένταξης του έργου έγινε για «εντελώς τυπικούς λόγους» και ότι θα υποβληθεί εκ νέου ο φάκελος για ένταξη. «Είναι μια από τις ελάχιστες φορές όπου μια δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης επιχαίρει επειδή απορρίφθηκε η ένταξη ενός σημαντικού έργου για την περιοχή», υπογραμμίζει ακόμη η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος δηλαδή Μ. Ελισάφ.
Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί βεβαίως είναι η ευθύνη που έχουν οι υπηρεσίες -και κατ΄ επέκταση πολιτικά η Δημοτική Αρχή- για το γεγονός ότι δεν μερίμνησαν να υπάρχει πληρότητα στο φάκελο που υποβλήθηκε προς ένταξη στο Πρόγραμμα. Αυτό βεβαίως δεν αφαιρεί τη δυνατότητα που έχει η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, ως ειδήμων περί τα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια, να θέσει τις υπηρεσίες της στη διάθεση του Δήμου και αντί απλά να «καυτηριάζει» πολιτικές πρακτικές κ.α. να βοηθήσει με τις υποδείξεις της στην αρτιότητα των φακέλων. Αυτή είναι η υπηρεσία που θα πρόσφερε στους δημότες, να υλοποιηθούν δηλαδή απρόσκοπτα τα έργα τα οποία «εξυπηρετούν» και τους εκείνους που την ψήφισαν για δήμαρχο.

Ο μεγάλος δακτύλιος
Η παράταξη της Τ. Καλογιάννη, ευκαιρίας δοθείσης, επιτέθηκε κατά της Δημοτικής Αρχής και για τον μεγάλο δακτύλιο της πόλης (κόμβος Πανηπειρωτικού - κόμβος Βογιάννου), αναφέροντας ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου πρέπει να συμβασιοποιηθεί το έργο, προσθέτοντας ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πέρυσι το Νοέμβριο είχε δεσμευτεί για ημερομηνίες που μέχρι σήμερα δεν έχουν τηρηθεί και καλεί το Δήμαρχο να αναλάβει προσωπικά την επίβλεψη όλων των τεχνικών έργων.
«Η κ. Καλογιάννη γνωρίζει ότι αναμένεται από τη Δικαιοσύνη ο καθορισμός τιμής μονάδας, διαδικασία απαραίτητη για να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου», είναι η απάντηση - εξήγηση της Δημοτικής Αρχής επί του συγκεκριμένου θέματος.