Μειώστε μας τα δημοτικά τέλη, αδυνατούμε να τα βγάλουμε πέρα!

on .

RECEPTION

• Σοβαρότατες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, με πολλές επιχειρήσεις να μετρούν ήδη μεγάλες απώλειες, που δύσκολα μπορούν να μετριαστούν σύντομα.
Ειδικά ο κλάδος του Τουρισμού βρίσκεται με… την πλάτη στον τοίχο, περιμένοντας περαιτέρω μέτρα διευκόλυνσης για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που βέβαια ζει ολόκληρος ο πλανήτης.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων με επίσημο αίτημά της προς τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ (το κοινοποιεί στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, καθώς και στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης) ζητά τη μείωση των δημοτικών τελών για τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, καθώς διακυβεύεται ακόμη και η βιωσιμότητά τους.
Στην επιστολή των ξενοδόχων αναφέρονται τα εξής: «Όπως ήδη γνωρίζετε, διανύουμε μία περίοδο στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που υπάγονται στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα λειτουργικά έξοδα λόγω της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
»Με τις πληρότητες και τα έσοδα να έχουν κατακρημνιστεί και τα σημάδια ανάκαμψης να μην διαφαίνονται στον ορίζοντα, έχουμε ήδη ζητήσει και σε προηγούμενη σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών την μείωση των δημοτικών τελών και του κόστους των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν αρχικά και να ανακάμψουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
»Πλέον κάνουμε γνωστό το αίτημά μας με τον πλέον επίσημο τρόπο καθώς ειδικά για τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες το κόστος λειτουργίας έχει γίνει δυσβάσταχτο και διακυβεύεται ακόμα και η βιωσιμότητα τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία».

Web Baner Antigoni