Πενθήμερο με κανονικές καιρικές συνθήκες

on .

KALOKAIRI THERMOMETRO
• Ένα πενθήμερο – τουλάχιστον- με  φυσιολογικές καιρικές συνθήκες περιμένει τους Ηπειρώτες σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 
Οι σποραδικές καταιγίδες θα περιοριστούν, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα φυσιολογικά επίπεδα περί τους 30 με 33 βαθμούς στα πεδινά και κατά 2-3 βαθμούς λιγότερο στα ορεινά. Κατά τόπους ίσως το Σάββατο η θερμοκρασία να ανέβει και στους 34 βαθμούς, ενώ μικρή άνοδος αναμένεται Δευτέρα και Τρίτη, με το θερμόμετρο να δείχνει και 35 βαθμούς.  Τις απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πνέουν άνεμοι 4- 5 μποφόρ. 
Η προχθεσινή καταιγίδα που εκδηλώθηκε στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, «συνέβαλε» ώστε να ξεπεραστεί κατά πολύ ο μέσος όρος βροχής για τον Αύγουστο που ήταν 31,2 χιλιοστά, καθώς σύμφωνα με το Metar στο κέντρο των Ιωαννίνων μέχρι χθες έχουν καταγραφεί 48,2 χιλιοστά. Ένας άλλος μετεωρολογικός σταθμός που είναι εγκατεστημένος στο ΠΕΑΚΙ (Ανατολή) καταγράφει συνολικά για τον μήνα Αύγουστο 31 χιλιοστά βροχής, κάτι που επιβεβαιώνει τα τοπικά χαρακτηριστικά που  είχαν  οι έντονες καταιγίδες που εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα.