Αποστάσεις στους πάγκους και υποχρεωτική χρήση μάσκας!

on .

LAIKH AGORA

• Απολύτως αναγκαία είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό για όλους τους πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται μέσα στην ημέρα χώρους συνάθροισης όπου οι πιθανότητες μετάδοσής του είναι αυξημένες.
Τέτοιος χώρος συνωστισμού είναι αναμφισβήτητα και οι λαϊκές αγορές στις μεγάλες πόλεις ανά τη χώρα όπου έχουν διαπιστωθεί κατά καιρούς παραβιάσεις μέτρων ή αγνόηση των συστάσεων που απευθύνουν οι ειδικοί με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία και ασφάλεια των επαγγελματιών και των πελατών τους.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της λαϊκής αγοράς στη γειτονική Κοζάνη, η οποία τιμωρήθηκε με δεκαήμερο «λουκέτο» επειδή διαπιστώθηκαν παραβάσεις όπως η μη τήρηση αποστάσεων ανάμεσα στους πάγκους η απουσία μάσκας κλπ.
Συστάσεις στα Γιάννενα
Για να μην προκύψει αντίστοιχο πρόβλημα και στα Γιάννενα, όπου, πέρα από την κεντρική της Αγίας Μαρίνας, λειτουργούν διάφορες λαϊκές αγορές, η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, με βάση και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας.
Ειδικότερα, με χθεσινή της ανακοίνωση εφιστά την προσοχή σε παραγωγούς, μικροπωλητές και καταναλωτές στις λαϊκές για την υποχρέωση χρήσης μάσκας από όλους με βάση και τις νέες κυβερνητικές αποφάσεις. Επίσης, υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, μεταξύ των πάγκων αλλά και μεταξύ των καταναλωτών, να αποφεύγεται ο συνωστισμός γύρω από τους πάγκους, ενώ σημειώνει πως είναι απαραίτητη και η χρήση γαντιών και αντισηπτικού.
150 ευρώ για μάσκα!
Στην ίδια ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή επισημαίνει ότι σύμφωνα με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 50361/07-08-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3331/Β/09-08-2020) είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές/κοινό των λαϊκών αγορών, ενώ η μη χρήσης της επιφέρει κυρώσεις, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ύψους 150,00 ευρώ.