Ξεκινούν από την Τρίτη οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

on .

GALAKTOKOMIKH SXOLH 1

• Από την Τρίτη 1 έως και τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσουν οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) όπως ανακοίνωσε ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός κατά το σχολικό έτος 2020-2021 θα λειτουργήσουν έξι Αγροτικές Επαγγελματικές Σχολές σε Γιάννενα, Καλαμπάκα, Κρήτη, Λάρισα, Μαρούσι Αττικής (κτήμα Συγγρού) και Νεμέα.
Οι ειδικότητες που μπορούν να διαλέξουν οι ενδιαφερόμενοι είναι επτά και πιο συγκεκριμένα: Γαλακτοκομία – Τυροκομία (Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων, τηλ. 26510-92219, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), Ξυλογλυπτική - Διακοσμητική Επίπλου (ΕΠΑΣ Καλαμπάκας, τηλ. 24320-22781, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες (ΕΠΑΣ Κρήτης, τηλ. 28920-31259, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), Ζωοτεχνία και Αγροτικά Μηχανήματα (Αβερώφειος ΕΠΑΣ Λάρισας, τηλ. 2410-611093, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), Φυτοτεχνικές Επιχειρήσεις - Αρχιτεκτονική Τοπίου (ΕΠΑΣ Αμαρουσίου [κτήμα Συγγρού], τηλ. 210-8012701, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), Αμπελουργία – Οινοτεχνία (ΕΠΑΣ Νεμέας, τηλ. 27460-23032, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).
Η φοίτηση και το διδακτικό υλικό στις ΕΠΑ.Σ. είναι δωρεάν ενώ σπουδές έχουν διάρκεια δύο έτη.
«Στους αποφοίτους χορηγείται πτυχίο επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του Ευρωπαϊκού Πιστωτικού Συστήματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ECVET) και επιπέδου 3 της περ. γ' της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 2009/1992 και τους παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ώστε να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να συνεχίσουν σπουδές σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ενώ μοριοδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε Προγράμματα Νέων Γεωργών και απαλλάσσονται από την υποχρέωση της παρακολούθησης των εν λόγω Προγραμμάτων Κατάρτισης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
• Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: http://www.elgo.gr