Ο Δήμος Ζηρού διαμαρτύρεται για τη συρρίκνωση των ΚΔΑΠ

on .

KDAP ZOGRAFIA

• Την έντονη διαμαρτυρία του για τη συρρίκνωση των ΚΔΑΠ εκφράζει ο δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλαντζής με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, την ΕΕΤΑΑ και τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα (την κοινοποιεί στο Υπ. Παιδείας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την ΚΕΔΕ και τους βουλευτές Πρέβεζας).
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Εξετάζοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Δήμο μας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ωφελούμενων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για την προσεχή περίοδο διαπιστώνουμε τα εξής: Ενώ το πρόγραμμα εξυπηρετούσε 150 ωφελούμενους φέτος, παρά το ότι αυξήθηκαν οι αιτήσεις, τα voucher μειώθηκαν στα 79.
»Με τα παραπάνω δεδομένα εκτιμούμε ότι θ' αποκλεισθούν από το πρόγραμμα περισσότεροι από τους μισούς ωφελούμενους παρόλο που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.
Και όλα αυτά σε μία κρίσιμη περίοδο όπου αντί να αμβλύνονται προσθέτονται και νέες δυσκολίες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Δήμου μας. Πέρα από το ότι ένας μεγάλος αριθμός ωφελούμενων θα στερηθεί τη δημιουργική απασχόληση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα καλλιτεχνικά, κ.ά. ελοχεύει ο κίνδυνος οι δημοτικές δομές να χάσουν θέσεις εργασίας κάτι που επίσης θα είναι οδυνηρό στις δύσκολες εποχές που διανύουμε».
Και καταλήγοντας ζητά να ενισχυθεί το πρόγραμμα με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους ώστε όλοι οι ωφελούμενοι να ενταχθούν και οι απασχολούμενοι σ’ αυτό να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.