«Σχολικά γεύματα» και για 52 Δημ. Σχολεία της Ηπείρου

on .

SXOLIKA GEYMATA

• Δωρεάν φαγητό σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές Δημοτικού θα παρέχεται και τη νέα χρονιά μέσω του προγράμματος «σχολικά γεύματα». Αυτό αφορά στην συσκευασία και διανομή ζεστών γευμάτων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά ή αδύναμα εισοδήματα.
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη και της ηγεσίας του ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στην ασφαλή παράδοση των γευμάτων στους δικαιούχους ενώ, ταυτόχρονα εξετάστηκαν πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Όσον αφορά στην Ήπειρο, συνολικά 52 Δημοτικά από τους Νομούς Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας, όσα και πέρυσι, εντάσσονται σ’ αυτό. Από τη σχετική λίστα απουσιάζουν σχολεία του Νομού Πρέβεζας!

Στο Νομό Ιωαννίνων
Πιο αναλυτικά, «σχολικά γεύματα» θα απολαμβάνουν το νέο έτος οι μαθητές των εξής Δημοτικών Σχολείων του Νομού μας: 1o, 2o και 4ο Ειδικό Δημ. Σχολείο, 3ο, 4ο, 6ο Δημοτικό, 9ο Διαπολιτισμικό Σχολείο, 10ο, 13ο, 24ο Δημοτικό, Δημοτικά Σχολεία Αγίας Μαρίνας, 2ο Ανατολής, Ασβεστοχωρίου, Δροσοχωρίου, Κατσικά, Κουτσελιού, Λογγάδων, 1ο Δημοτικό Μαρμάρων, Μπάφρας – Νεοκαισάρειας, 1ο Δημοτικό Περάματος και 16ο Δημ. Σχολείο.

Στην υπόλοιπη Ήπειρο
• Από το Νομό Άρτας εντάσσονται στο πρόγραμμα επίσης 20 σχολεία. Πρόκειται για τα εξής: 1o Ειδικό Δημοτικό, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 9ο Δημοτικό, τα Σχολεία Αγ. Αναργύρων, Αγίου Σπυρίδωνα, Αμμότοπου, Ανέζας, Γαβριάς, Ελεούσας, Καλαμιάς, Καλοβάτου, Καμπής, Κιρκιζάτων, Κορφοβουνίου, Κωστακιών, Ράχης και Χαλκιάδων.
• Τέλος, από τον Νομό Θεσπρωτίας εντάσσονται 11 Σχολεία και είναι τα εξής: 2o, 3o Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, Δημοτικά Σχολεία Γραικοχωρίου, Νέας Σελεύκειας, Παραπάτομου, Ξηρόλοφου, Ειδικό Δημοτικό Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου, Φιλιατών, Νεράϊδας και 5ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας.

Διαμαρτυρία Κ. Μπάρκα
Όπως και πέρυσι, εκτός του προγράμματος των σχολικών γευμάτων μένουν τα σχολεία του Νομού Πρέβεζας. Την εξαίρεση καυτηριάζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.
Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, «παρά τις διαβεβαιώσεις διαφόρων αρμοδίων και μη, ότι φέτος, μετά και από Ερώτηση που κατατέθηκε πέρσι σχετικά με τους λόγους που τα σχολεία του Νομού Πρέβεζας μένουν εκτός, θα γινόταν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ενταχθούν τα σχολεία του Νομού στο Πρόγραμμα, εντούτοις οι μαθητές του Νομού Πρέβεζας μένουν εκτός».
Ο βουλευτής σημειώνει πως φέτος δεν εντάσσεται κανένα νέο σχολείο της χώρας στο Πρόγραμμα, μένει ο ίδιος αριθμός όπως και πέρυσι και σχολιάζει με έμφαση: «Άλλη μια βοήθεια για τους πραγματικά αδύναμους μπαίνει στο ζύγι των λογικών κοινωνικού αυτοματισμού, θέσεις που άλλωστε εξέφρασε πρόσφατα κι ο Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξηλώνει ό,τι θυμίζει κοινωνικό κράτος και κοινωνική αλληλεγγύη».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ