16 προσλήψεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού στο Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

• Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκονται τα Πανεπιστήμια της χώρας, ενόψει της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η οποία γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Ήδη η Σύγκλητος του Πανεπ. Ιωαννίνων έχει αποφασίσει την καθιέρωση μεικτού συστήματος εξετάσεων για την περίοδο του Σεπτεμβρίου (με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως), κάτι που επιλέγουν οι Συνελεύσεις των Τμημάτων, ενώ έχει κινηθεί έγκαιρα ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την προμήθεια υλικών προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά και γάντια) και τη διενέργεια απολυμάνσεων σε όλους τους χώρους εκπαίδευσης και λειτουργίας.

16 προσλήψεις
Στον τομέα των προσλήψεων, θέμα που καίει και το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ηπείρου, η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως υπέγραψε απόφαση, με την οποία κατανέμονται πανελλαδικά 205 θέσεις για πρόσληψη μόνιμων μελών Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στα Πανεπιστήμια, την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατανέμονται 16 θέσεις, ενώ τη μερίδα του λέοντας κατέχουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (41 θέσεις) και στη συνέχεια το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (33).
Ας σημειωθεί ότι με την ίδια απόφαση μια θέση κατανέμεται στην Ανώτατη Εκπαιδευτική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων.

Και επιπλέον θέσεις προς έγκριση…
Ως «ακόμα ένα βήμα ενίσχυσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» χαρακτήρισε η υπουργός τις εν λόγω προσλήψεις, ενώ όπως ανέφερε έχουν υποβληθεί προς έγκριση και επιπλέον θέσεις.
Σε δήλωσή της η Ν. Κεραμέως τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η προσπάθεια στελέχωσης είναι ένα μόνο από τα μέτρα που λαμβάνουμε για την ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας. Μεταξύ άλλων, διπλασιάστηκε η απορροφητικότητα στις δράσεις ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας, μεταξύ τέλους Ιουνίου 2019 και τέλους Ιουνίου 2020: από 20,31% έφτασε σε 40,25%, ενώ οι νέες δράσεις ΕΣΠΑ για τα ΑΕΙ αγγίζουν τα 130 εκ. ευρώ…».
Ακόμη πρόσθεσε πως έχει καταστεί πιο ευέλικτο το πλαίσιο λειτουργίας των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και έχουν εξορθολογιστεί οι διαδικασίες λειτουργίας των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.