Εντοπίστηκε «ορφανή» φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης

on .

fyteia

• Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου σε δύσβατη παραποτάμια περιοχή του Βουβοποτάμου Πρέβεζας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων.
Ειδικότερα εκριζώθηκαν – κατασχέθηκαν 34 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 4 μέτρων.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
• Χθες μετά τα μεσάνυκτα συνελήφθη στα Γιάννενα ένας αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μια νάιλον συσκευασία που περιείχε 18,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί αρμοδίως στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
• Στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης σε μορφή «βράχου», βάρους 1 γραμμαρίου.

Μετέφερε παράνομα δραπέτη φυλακών
• Στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών (έναν 49χρονο και μία 31χρονη) με τελικό προορισμό την Αθήνα.
Μάλιστα όπως προέκυψε από την έρευνα ο 49χρονος αλλοδαπός αναζητούνταν ως δραπέτης από την 18-05-2016, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 7 ετών και 3 μηνών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Παράλληλα, εκκρεμούν σε βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα: α) του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής κάθειρξης 6 ετών, για διακεκριμένη κλοπή, β) του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, ποινής φυλάκισης 10 μηνών για απόδραση κρατουμένου και γ) του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, ποινής φυλάκισης 4 μηνών, για παραβάσεις περί αλλοδαπών.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 49χρονου και της 31χρονης βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών.

Δύο συλλήψεις για κλοπή από σούπερ – μάρκετ
• Στην Άρτα συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σούπερ μάρκετ, από όπου αφαίρεσαν προϊόντα από τα ράφια, τα οποία απέκρυψαν με σκοπό να μην καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του καταστήματος και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Έκλεβε αυτοκίνητα τουριστών σε παραλιακές περιοχές της Πρέβεζας
• Στην Πρέβεζα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, βραδινές ώρες στην περιοχή Νικόπολη, διέρρηξε αυτοκίνητο αλλοδαπού τουρίστα, απ’ όπου αφαίρεσε σακίδιο που περιείχε χρηματικό ποσό, ταξιδιωτικά έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία και αποδόθηκαν στον παθόντα.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς εμπλέκεται σε δύο ακόμα διαρρήξεις – κλοπές από σταθμευμένα οχήματα τουριστών, που έγιναν την 8 και 19-07-2020 στην παραλία Καλαμιτσίου Πρέβεζας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, έγγραφα και χρηματικό ποσό.

Και για άλλες δύο απάτες κατηγορείται αλλοδαπός που συνελήφθη στο Πωγώνι
• Δύο ακόμη υποθέσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Πωγωνίου εξιχνιάστηκε από το εκεί Αστυνομικό Τμήμα και σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού που είχε συλληφθεί τέλη Αυγούστου.
Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Α.Τ. Πωγωνίου, προέκυψε ότι ο δράστης εμπλέκεται και σε άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος την 23-07-2020 μετέβη σε επιχείρηση πώλησης οικοδομικών υλικών σε περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων και προσποιούμενος ότι είναι υπάλληλος κτηνοτροφικής μονάδας, κατάφερε να εξαπατήσει τον ιδιοκτήτη και να αποσπάσει ένα γεωργικό μηχάνημα.
Επίσης, την 24-08-2020 μετέβη εκ νέου στην ανωτέρω επιχείρηση και με το ίδιο τέχνασμα αποπειράθηκε να αποσπάσει ξανά γεωργικό μηχάνημα πλην όμως έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.