Μηδενικές σχεδόν τον Αύγουστο οι κατασχέσεις χασίς στην Ήπειρο!

on .

NARKOTIKA 17 6 18

• Ιστορικό χαμηλό στις κατασχέσεις ναρκωτικών, παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. και αφορούν τον Αύγουστο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα οι αστυνομικοί κατέσχεσαν σε όλη την Ήπειρο μόλις 84 γραμμάρια χασίς (!) και πέντε γραμμάρια ηρωίνης. Οι εποχές των φορτίων με τους τόνους που έρχονταν από την Αλβανία ανήκουν στο παρελθόν, αφού γενικότερα το 2020 οι κατασχεθείσες ποσότητες υπολείπονται αρκετά των προηγούμενων χρόνων. Οι ερμηνείες του γεγονότος αυτού διάφορες. Οφείλεται στην επιχει

 

ρησιακή ικανότητα των αστυνομικών; Κερδίζει έδαφος η εγχώρια παραγωγή; (Στην Ελλάδα πλέον ξεφυτρώνουν όλο και πιο συχνά μεγάλες φυτείες). Ή μήπως τα κυκλώματα επιλέγουν άλλους τρόπους και δρόμους εισαγωγής των ναρκωτικών; Ερωτήματα που βεβαίως θα πρέπει να απασχολήσουν τις αστυνομικές αρχές…

448 συλλήψεις…
Τον Αύγουστο σύμφωνα με τον απολογισμό συνελήφθησαν συνολικά 448 άτομα, εκ των οποίων 305 για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών», 4 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, 8 για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών», 3 για όπλα, 13 για κλοπές - διαρρήξεις, 7 για ενδοοικογενειακή βία κ.α.
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα και είδη, από τα οποία ξεχωρίζουν: Κάνναβη: 84,27 γραμμάρια, ηρωίνη: 5,1 γραμμάρια, 6 δενδρύλλια κάνναβης, 466 ναρκωτικά χάπια, 18 γραμμάρια ECSTASY, 1.500 λαθραία πακέτα τσιγάρων κ.α.

Λιγότερα τροχαία
Καλύτερος ήταν ο απολογισμός και για την οδική ασφάλεια τον προηγούμενο μήνα, όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα. Συνολικά σημειώθηκαν 7 και κανένα θανατηφόρο έναντι 11 τον Αύγουστο του 2019 (με ένα θανατηφόρο).
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν:
-υπερβολική ταχύτητα
- κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
- έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
- παραβίαση φωτεινού σηματοδότη
-μη τήρηση απόστασης ασφαλείας

6.160 παραβάσεις!
Τον Αύγουστο πάντως οι αστυνομικοί των Τμημάτων Τροχαίας ήταν... πανταχού παρόντες στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Συνολικά βεβαιώθηκαν 6.160 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων •1.443 για υπερβολική ταχύτητα •74 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος •521 για μη χρήση κράνους •154 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας •98 για χρήση κινητού τηλεφώνου •43 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας •28 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη •30 για αντικανονικό προσπέρασμα
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 78 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 585 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.