Εν ώρα υπηρεσίας ψάρευε με πέντε καλάμια (!) στη λίμνη

on .

LIMNH PSAREMA KALAMIA

Μοιάζει ανεξάντλητη η συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα καθαριότητας που αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό τα Γιάννενα.
Έχουν γραφεί κι έχουν ειπωθεί πολλά και είναι σαφές ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν διαθέτουν το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της πόλης.
Ωστόσο, υπάρχει και μία άλλη πλευρά, η οποία έχει να κάνει με το τι ακριβώς κάνουν και πόσο έργο προσφέρουν ορισμένοι από τους υπαλλήλους καθαριότητας – πρασίνου του Δήμου. Βέβαια, οι πιο πολλοί εργάζονται ευσυνείδητα, όμως υπάρχουν και κάποιοι που δεν το κάνουν και αυτό είναι κάτι σαν… κοινό μυστικό. Μία τέτοια περίπτωση, πολύ χαρακτηριστική μάλιστα, καταγράφει ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Χάρης Λεοντάρης!
Και λίγο… ψάρεμα!
Αδυναμία στο… ψάρεμα έχει υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος «συνελήφθη» με ριγμένα καλάμια εν ώρα υπηρεσίας, όπως τονίζει ο κ. Λεοντάρης στο κείμενο που ακολουθεί. Ιδού λοιπόν τι γράφει:
«Στις 8 το πρωί, εν ώρα εργασίας, υπάλληλος του Δήμου Ιωαννιτών ψαρεύει αμέριμνος στο λιμανάκι της Λίμνης, πίσω από το Κάστρο. Καθάρισε μια ώρα στο πάρκο και… έπρεπε να ξεκουραστεί! Άφησε στην άκρη τα σύνεργα της δουλειάς, καροτσάκι, σκούπα, φαράσι, σακούλες και άπλωσε τα ψαρικά του. Έχει χόμπυ από παλιά, γι’ αυτό και έριξε όχι ένα, αλλά πέντε αγκίστρια. Διπλοκάθισε στο πεζούλι και μετρούσε τα τσιμπήματα των ψαριών!
Δυστυχώς, κόντεψε να του… χαλάσει το ψάρεμα συμπολίτης που περπατούσε και τον αναγνώρισε. Ήταν ο άνθρωπος αυτός αγανακτισμένος από τη βρωμιά της πόλης και ξαφνιάστηκε από το χόμπυ του δημοτικού υπαλλήλου, υπεύθυνου για την καθαριότητα της περιοχής.
- Τι κάνεις εδώ; Ψαρεύεις και δε δουλεύεις;
- Εσένα τι σε νοιάζει, του απαντάει. Τα παράπονά σου στον Δήμαρχο.
Ο αγανακτισμένος συμπολίτης έδωσε συνέχεια στο περιστατικό, την οποία θα αποφύγω να δημοσιοποιήσω. Όμως ποιος δεν προβληματίζεται από το θέμα της καθαριότητας στον Δήμο και ποιος δεν προκαλείται από τη νοοτροπία κάποιων εργαζομένων στον ευαίσθητο αυτό τομέα της καθημερινότητάς μας;
Κρίμα, η πόλη μας να είναι πρώτη σε τόσους τομείς και να έχει καταντήσει απλησίαστη στην εικόνα της. Γνωρίζουμε όλοι ποιος έχει την ευθύνη που δεν μπόρεσε η Δημοτική Αρχή να δώσει ένα κομμάτι της καθαριότητας και σε ιδιώτες. Γι’ αυτό με τούτη την κατάντια και την υποβάθμιση χαίρονται μονάχα ο Θ. Μπέγκας και η Τατ. Καλογιάννη, ενώ όλοι οι συμπολίτες απαιτούν να βρεθεί από τη Δημοτική Αρχή λύση.
Όσο για τον ψαρά – υπάλληλο, τον προτρέπουμε να σκεφτεί πόσα ψάρια θα έπιανε αν δούλευε σε ιδιώτη και δεν είχε τη μονιμότητα, το μισθό και την ασφάλεια του Δημοσίου»!