Σε κλίμα οδύνης το στερνό αντίο για τα θύματα των δύο τροχαίων

on .

TROXAIO

• Μέσα σε κλίμα οδύνης οικογένειες, φίλοι και πολίτες της Πρέβεζας είπαν χθες το στερνό αντίο στα δύο παλικάρια, 19 και 23 ετών, το νήμα της ζωής των οποίων κόπηκε τόσο απότομα τα ξημερώματα της Κυριακής σε τροχαίο δυστύχημα κοντά

στην Καστροσυκιά. Σήμερα, θα γίνει η κηδεία του 70χρονου συνταξιούχου που έχασε επίσης τη ζωή του στο συμβάν, ενώ η σορός της 19χρονης κοπέλας, τέταρτου θύματος στο ίδιο τροχαίο, θα μεταφερθεί στην Αλβανία απ’ όπου κατάγεται. Τη θλίψη τους για την άδικη απώλεια τεσσάρων ζωών εκφράζουν φορείς και οργανώσεις της γειτονικής πόλης.
Σε πένθος και η Άρτα, όπου σκοτώθηκε προχθές, λίγη ώρα πριν από το ατύχημα της Πρέβεζας, ένα ακόμα 19χρονο παλικάρι, ανεβάζοντας σε πέντε τα θύματα από τροχαία σε μία μόλις ημέρα στην Ήπειρο. Πρόκειται για ένα τραγικό «ρεκόρ» για την περιοχή.

Μετωπική σύγκρουση
Πιο αναλυτικά, το πρώτο δυστύχημα σημειώθηκε στις 6.25 προχθές το πρωί στο 26ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, στο ύψος περίπου τη Καστροσυκιάς όταν το επιβατικό Ι.Χ. που οδηγούσε 23χρονος, στο οποίο επέβαιναν επίσης ένα αγόρι κι ένα κορίτσι 19 ετών και οι δύο, συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε 70χρονος συνταξιούχος. Η σφοδρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι τέσσερις επιβαίνοντες στα δύο Ι.Χ..
Στο σημείο του τροχαίου έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής που απεγκλώβισαν τα θύματα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς, όμως, ήταν πολύ αργά και για τους τέσσερις… Τα αίτιά του διερευνώνται από τις Αστυνομικές Αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο πολύνεκρο τροχαίο δεν έχει συμβεί ξανά τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή, με την κοινή γνώμη να είναι σοκαρισμένη από το μέγεθος της τραγωδίας. Και τα τέσσερα θύματα ήταν κάτοικοι της Πρέβεζας, η κοινωνία της οποίας αδυνατεί να πιστέψει ότι χάθηκαν τόσες ζωές μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Έπεσε στο κιγκλίδωμα…
Άλλο ένα δυστύχημα συνέβη προχθές στην Περιφερειακή οδό της Άρτας, μία ώρα περίπου πριν από αυτό της Πρέβεζας. Συγκεκριμένα, στις 5.20 το ξημέρωμα το αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος ξέφυγε της πορείας του περίπου στο ύψος του Κάστρου και έπεσε με φόρα πάνω στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου, οι οποίες το διαπέρασαν, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του νεαρού οδηγού. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνά το τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Όπως αναφέρεται στην τοπική εφημερίδα «H Γνώμη», ο άτυχος νέος είχε καταφέρει φέτος να κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα καθώς είχε εισαχθεί από τους πρώτους στην Ιατρική Σχολή Αθηνών…