Τρεις κυνηγούσαν με προβολέα σε δασική περιοχή του Κομποτίου

on .

thyrofylaki

• Σε νυχτερινό κυνήγι είχαν βγει, με τη βοήθεια προβολέα, τρεις λαθροθήρες σε δαδική περιοχή της Άρτας, το οποίος όμως τελείωσε… άδοξα, καθώς επενέβη η Θηροφυλακή της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, άνδρες της οποίας συνέλαβαν έναν από τους δράστες.
Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, νυχτερινές ώρες, κλιμάκιο της Θηροφυλακής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από δασοφύλακα, ότι στη θέση «Ρείκια» Κομποτίου του Δήμου Νικ. Σκουφά, εντοπίστηκε ένα φορτηγό στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός και ένας συνοδηγός στην καμπίνα, που κρατούσε στα χέρια του έναν προβολέα και ένα ακόμη άτομο στην καρότσα, που έφερε κυνηγετικό όπλο.
Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης του κλιμακίου στο σημείο που είχε υποδειχθεί από τον δασοφύλακα, υπήρξε νέα ενημέρωση, ότι ο ίδιος καταδιώκει το όχημα με κατεύθυνση προς τη Φλωριάδα Αιτωλοακαρνανίας, σε περιοχή, όπου έφτασε μετά από λίγο και το κλιμάκιο της Θηροφυλακής. Το φορτηγό κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, καταδιωκόμενο από την Θηροφυλακή και τον δασοφύλακα και εισήλθε σε δασικό δρόμο όπου συνεχίστηκε η καταδίωξη. Τελικά, στη θέση «Δαφνιά» Αμφιλοχίας, το όχημα μείωσε ταχύτητα και ο συνοδηγός και το άτομο που ήταν στην καρότσα τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και οδηγήθηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ με την σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, που όρισε τακτική δικάσιμο.