Σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό η «Πίνδος» με καινοτόμο προϊόν

on .

PINDOS ROLO LAXANIKWN

• Στον φοιτητικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων ECOTROPHELIA 2020 που διοργανώνει ο Σύνδεσμός Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), συμμετείχε για πρώτη φορά ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ», σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το προϊόν που παρήχθη πιλοτικά και παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό είναι το Chicken Boost from A to Zinc, καινοτόμο προϊόν με βάση το φιλέτο στήθος κοτόπουλο και γέμιση αποξηραμένων λαχανικών ελληνικής παραγωγής (σπανάκι, κέιλ, καρότο, λιαστή ντομάτα, κόκκινη πιπεριά και άνηθο).
Το προϊόν είναι ψημένο-κατεψυγμένο και για να καταναλωθεί χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά ζέσταμα. Χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά υψηλή διατροφική του αξία, καθώς περιέχει σε σημαντικές ποσότητες πλήθος βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων από φυσικές πηγές και την ευκολία στην κατανάλωσή του μια και είναι ένα έτοιμο κυρίως γεύμα.
Για την παραγωγή του προϊόντος συμμετείχαν από την πλευρά του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι φοιτητές: Παππάς Βασίλειος, Κοζαϊτη Χρυσούλα, Μπακάλη Αικατερίνη, Βεργοπούλου Μαρία, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Χημείας Τροφίμων κ. Χαράλαμπο Καραντώνη, ενώ από την πλευράς της ΠΙΝΔΟΥ το έργο συντόνισε η κ. Σκλιβανίτη Ελένη.
Στα σχέδια της «Πίνδου» είναι το εν λόγω προϊόν να ενταχθεί στην ομάδα των καινοτόμων προϊόντων του, στα οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, και να τοποθετηθεί στην αγορά.