«Οργή» στο Πανεπιστήμιο για δηλώσεις του Μωυσή Ελισάφ!

on .

ELISAF MOYSHS MIKROFONO

• Την έντονη αντίδραση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την οργή του Συλλόγου Διοικητικών του Υπαλλήλων προκάλεσαν απαξιωτικές δηλώσεις του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ για τους υπαλλήλους του ιδρύματος. Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχολιάζοντας το θέμα της κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου μπορεί κανείς άνετα να… λουφάρει (!), γι’ αυτό και θα τις επέλεγε έναντι εκείνων του Δήμου!
Η Σύγκλητος λοιπόν, συζήτησε το θέμα στο πλαίσιο συνεδρίασής της και εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την έκπληξη και τη λύπη της για τις δηλώσεις του κ. Ελισάφ όσον αφορά στους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο κ. Δήμαρχος, έχοντας υπηρετήσει το Πανεπιστήμιο επί πολλά έτη, γνωρίζει πολύ καλά τη συμβολή του Ιδρύματος στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου».

Ζητά να ανακαλέσει
Παράλληλα, επισημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μολονότι έχει το μικρότερο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων σε σχέση με τον αριθμό των Τμημάτων, των φοιτητών και των διδασκόντων του μεταξύ των Πανεπιστημίων της χώρας, συνεχίζει να διακρίνεται σε εθνικές και διεθνείς αξιολογήσεις. «Το διοικητικό προσωπικό έχει συμβάλει ουσιαστικά μέσα στο χρόνο και ιδιαίτερα σήμερα, σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, στην υποστήριξη του διοικητικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του Ιδρύματος», τονίζει με έμφαση. Η Σύγκλητος καταλήγει καλώντας τον Δήμαρχο να ανακαλέσει τις αρνητικές δηλώσεις του, οι οποίες, όπως αναφέρει, υπονομεύουν το κύρος του Πανεπιστημίου και την προσφορά του στην πόλη των Ιωαννίνων, στην Ήπειρο και στα «γράμματα».

Ο Σύλλογος Διοικητικών
Οργισμένη είναι η αντίδραση στις δηλώσεις Μ. Ελισάφ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σε χθεσινή του ανακοίνωση τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που χτυπήθηκε ανελέητα, όπως κάθε τι Δημόσιο και μετά από δυο απανωτές διαθεσιμότητες στα χρόνια των μνημονίων, δουλεύει σήμερα και στέκεται στα πόδια του με τους μισούς υπαλλήλους και κατάφερε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς, παρόντες στις ακραίες συνθήκες της πανδημίας».
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, οι υπάλληλοι του Πανεπιστήμιου απολογούνται για τη δουλειά τους όχι στον Δήμαρχο, αλλά στους χιλιάδες φοιτητές που εξυπηρετούν καθημερινά, τους γονείς τους, την ίδια η κοινωνία και σ’ όλα τα μέλη ΔΕΠ που ισότιμα εξυπηρετούνται ανεξαρτήτως βαθμίδας. Και γίνεται πιο καυστικός κατηγορώντας τον κ. Ελισάφ, μεταξύ άλλων, ότι ως Καθηγητής του Πανεπιστημίου, όταν τα τμήματά του αιμορραγούσαν από έλλειψη προσωπικού, διατηρούσε τρεις προσωπικές γραμματείς όλων των κλάδων, τη μία εκ των οποίων μάλιστα με «fast track» διαδικασίες, την πήρε μαζί του στο Δημαρχείο από την πρώτη στιγμή!
«Η συκοφάντηση εργαζομένων από το Δήμαρχο είναι εξόχως πολιτικό θέμα και αφορά όχι μόνο εμάς αλλά και τους συναδέλφους μας στο Δήμο, που γνωρίζουμε πολύ καλά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν», σημειώνουν με έμφαση οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δηλώνοντας παράλληλα ότι επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους απέναντι στις συκοφαντικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, δηλώσεις του κ. Ελισάφ.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ