Μικροπροβλήματα στην Ήπειρο από την χθεσινή κακοκαιρία

on .

BROXH PLHMMYRA DROMOS

«Ξώφαλτσα» πέρασε από την Ήπειρο η κακοκαιρία που έπληξε σφόδρα χθες αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως τα νησιά του Ιονίου Ιθάκη, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές, ενώ συνέχιζε την πορεία της προς τα νότια.
Στην περιοχή μας δεν καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα, εκτός από κάποιες πτώσεις δέντρων από δυνατούς ανέμους που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας (φαινόμενο όμως συνηθισμένο στην περιοχή μας).
Κατά τ’ άλλα το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας ήταν οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας. Ωστόσο αυτή τις μέρες εάν συνεχιστεί η βροχόπτωση, θα υπάρξουν πολλά προβλήματα στις αμπελοκαλλιέργειες, μιας και διανύουμε περίοδο τρύγου. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων από σήμερα, Σάββατο έως και την ερχόμενη Τετάρτη δεν προβλέπονται βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, με την θερμοκρασία σήμερα να κυμαίνεται από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου και ανέμους που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.
***
Το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ περιλαμβάνει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους. Σήμερα, Σάββατο θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.
Αύριο, Κυριακή έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.