ΠΑΝΕΠ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εξ αποστάσεως τα μαθήματα σε όλα τα τμήματα της Ηπείρου

on .

PANEPISTHMIO EISODOS

Να πραγματοποιήσουν με εξ αποστάσεως διαδικασία το εκπαιδευτικό τους έργο, θεωρητικό, εργαστηριακό και κλινικό σε όλες τις Πανεπιστημιουπόλεις (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα) τουλάχιστον έως τις 13 Νοεμβρίου, ζητά από τα Τμήματα του Ιδρύματος το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπ. Ιωαννίνων.
Η απόφαση ελήφθη στην προχθεσινή συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής COVID-19 του Ιδρύματος και συνεκτιμώντας τις συνθήκες διάδοσης της επιδημίας στην πόλη των Ιωαννίνων και την πιθανότητα διάδοσής της στους όμορους νομούς.
Η απόφαση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ισχύει τόσο για τα προπτυχιακά όσο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Όλες οι εξετάσεις μαθημάτων και πρόοδοι καθώς και οι πτυχιακές εργασίες θα γίνονται μόνο με εξ αποστάσεως διαδικασία για την παραπάνω περίοδο.
Τα ερευνητικά εργαστήρια θα λειτουργούν μόνο με το 50% του προσωπικού τους με φυσική παρουσία και συνεχή εναλλαγή.
Η σίτιση του Πανεπιστημίου συνεχίζει να λειτουργεί με παραλαβή των γευμάτων σε πακέτο, τα δε κυλικεία συνεχίζουν να λειτουργούν με παραλαβή σε πακέτο ή με διανομή των προϊόντων (delivery).
Παράλληλα, τονίζεται ότι οι καθηγητές και φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί των Τμημάτων στην Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα, που διαμένουν στα Γιάννενα, θα συνεχίσουν το έργο τους και την εκπαίδευσή τους αντίστοιχα με εξ αποστάσεως διαδικασία, με δεδομένη την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επανέρχεται στα αιτήματά του για τον μοριακό έλεγχο του COVID-19 στο προσωπικό και τους φοιτητές του, ιδιαίτερα των διαμενόντων στις Φοιτητικές Εστίες του Ιδρύματος.
Τέλος, ζητείται έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για κάλυψη των αναγκαίων υλικών προστασίας από την πανδημία, όπως μάσκες, απολυμαντικά, γάντια και εφαρμογή απολυμάνσεων σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος.