Σε νοσοκομείο ο Αναστάσιος,σε καραντίνα ο Ιερώνυμος!

on .

ANASTASIOS

• Η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη γειτονική Αλβανία, δεν αφήνει εκτός «λίστας» ούτε τους επικεφαλής των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ούτε και βεβαίως τους μητροπολίτες.
Θετικός διαγνώστηκε στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος ο οποίος αποφασίστηκε να διακομιστεί με ειδική πτήση C-130 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας. Σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και οι μητροπολίτες που αποτελούν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, μεταξύ των οποίων ο Κονίτσης Ανδρέας και ο Άρτης Καλλίνικος.
Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από Covid-19. Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του, αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.
Ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, λίγο πριν επιβιβαστεί στην πτήση ανέφερε: «Κοιτάξτε, στην Αλβανία υπάρχουν πολλές χαράδρες και εγώ έχω συνηθίσει και κατεβαίνω σε χαράδρες αρκετά χρόνια τώρα, 30 χρόνια…
Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο.
Νομίζω το να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο στον κοινό πόνο είναι δώρο του Θεού. Μην το βλέπουμε πάντα δύσκολο. Υπάρχουν ελαφρά συμπτώματα. Εχθές είχαμε μια μεγαλύτερη δυσκολία. Εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε.
Έγιναν τα δέκατα ναι, αλλά σήμερα είμαστε καλά. Σήμερα το μεσημέρι, φαντάζομαι το απόγευμα, θα είμαι στον Ευαγγελισμό. Άλλωστε ο Ευαγγελισμός είναι γνώριμο νοσοκομείο για εμένα και άλλοτε είχαμε ορισμένες δυσκολίες, τις ξεπεράσαμε.
Και μην στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. ‘Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν’. Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς».

Σε καραντίνα Αρχιεπίσκοπος - Ιερά Σύνοδος
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα μεταξύ των ιεραρχών. Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όσο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υποβλήθηκαν σε rapid test που είναι για όλους αρνητικά.

Ωστόσο, όπως προβλέπεται παραμένουν σε προληπτική καραντίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαφή έγινε την περασμένη Παρασκευή με πρόσωπο που στη συνέχεια βρέθηκε θετικό. Να σημειωθεί πριν λίγες ημέρες θετικοί βρέθηκαν οι μητροπολίτες Ιερισσού Θεόκλητος και Καλαβρύτων Ιερώνυμος.