Χωρίς κάλαντα θα είναι φέτος τα Χριστούγεννα

on .

kalanta

• Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα θα ζήσουμε κατά πάσα πιθανότητα στα πλαίσια της νέας -λόγω κορωνοϊού- κανονικότητας που βιώνουμε, όπως προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως «κάλαντα με τη λογική που είχαμε πέρσι και όλες αυτές οι διαδικασίες όπως καταλαβαίνετε πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας». Προσέθεσε επίσης πως «εικόνες με παιδάκια σε γειτονιές και από σπίτι σε σπίτι δεν μπορούμε να δούμε». Ο Στέλιος Πέτσας, στην ίδια συνέντευξη, δήλωσε επίσης ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο κι άμεσα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών.

kadoi

139 νέοι κάδοι στον Δήμο Ηγουμενίτσας

• Ολοκληρώθηκε η παραλαβή και τοποθέτηση 139 κάδων αποκομιδής απορριμμάτων, που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Πρόκειται για κάδους μεγάλης αντοχής, μεταλλικούς, τροχήλατους, με ποδομοχλούς και κατασκευασμένους σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Με την ευκαιρία, ο Δήμος υπενθυμίζει μερικούς απλούς κανόνες ορθής υγιεινής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς: Κλείνουμε τα καπάκια των κάδων. Δεν αφήνουμε σακούλες σκουπιδιών εκτός κάδων. Δεν πετάμε ογκώδη αντικείμενα μέσα στους κάδους. Στους κάδους ανακύκλωσης πετάμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά. Τηρούμε το πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας στο Καναλλάκι και την Πάργα

• Yπόμνημα προς την 6η ΥΠΕ που θα προβάλλει τα προβλήματα λειτουργίας των Κ.Υ. Καναλακίου και Πάργας και θα ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αναβάθμιση και 24ωρη λειτουργία τους θα στείλει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάργας, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία του συνεδρίαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. Μοναδικό θέμα της ήταν η στελέχωση και η λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Δήμου. Στη συνεδρίαση, όπως αναφέρει το «pamepreveza.com», συμμετείχαν ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πρέβεζας, οι Διευθυντές των Κ.Υ. Καναλλακίου και Πάργας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας κ.α..

Το ΜΕΤΑ Άρτας ζητάει μέτρα για τους εργάτες της γης

• Κάλεσμα στην κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των εργατών γης απευθύνει το ΜΕΤΑ Άρτας, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η σημασία της επάρκειας του αγροτοδιατροφικού τομέα είναι αδιαμφισβήτητη. «Η άγρια εκμετάλλευση των εργατών γης, η ομαδική διαβίωση σε άθλια καταλύματα χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, η απουσία ελέγχου και τεστ κορονοϊού, οι Μανωλάδες δεν είναι η μοίρα των εργατών γης, αλλά πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων για να εξυπηρετήσουν τους μεγαλοκτήμονες και μεγαλοπαραγωγούς, τις επιχειρήσεις κτλ.», τονίζει το ΜΕΤΑ.

Εκσυγχρονίζονται οι ιδιόκτητοι παιδικοί σταθμοί της Άρτας

• Στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των εννέα ιδιόκτητων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών προχώρα ο Δήμος Αρταίων, ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, παρουσία και του εργολάβου του έργου. Η πρόταση που έχει υποβληθεί από τον Δήμο προς το Υπουργείο Εσωτερικών και έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», περιλαμβάνει πέντε βρεφονηπιακούς και τέσσερις παιδικούς σταθμούς, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.