Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για σταδιακή άρση του lockdown

on .

ODOS DODONHS ADEIOS DROMOS KARANTINA 15 11 20

• Σχέδιο σταδιακής άρσης των περιορισμών εξετάζει η Κυβέρνηση, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ «αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε πώς θ’ ανοίξουμε μετά τις 30. Θα ανακοινώσουμε ένα σχέδιο, το οποίο θ’ αναπτυχθεί, για να δείξει σε όλους ποιοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας ανοίγουν και πότε».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα υπάρχει μια σειρά δραστηριοτήτων, που δεν έχουν τόσο μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο ή δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης και θ’ ανοίξουν πρώτες, όπως τα σχολεία ή το λιανεμπόριο. Τομείς δραστηριότητας, όπως η εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα είναι προς το τέλος. «Θα ανακοινώσουμε έγκαιρα το σταδιακό άνοιγμα, για να μπορεί ο κόσμος να προγραμματίσει τη ζωή του», ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας.
Πάντως στις δηλώσεις του σημείωσε ότι «ο σχεδιασμός για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα εστιατόρια, τα καφέ, είναι να ανοίξουν πριν από τα Χριστούγεννα με κανόνες και ωράριο, το οποίο θα δούμε σύμφωνα και με τις συστάσεις των ειδικών και ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο. Τα καταστήματα που συνδέονται μόνο με νυχτερινή διασκέδαση, κλαμπ, μπουζούκια, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να υποθέσει κανείς ότι θα ανοίξουν, λόγω του συγχρωτισμού και της μαζικής διασποράς που μπορεί να υπάρχει σ’ αυτά. Αντιθέτως, καταστήματα όπως εστιατόρια ή καφέ, κ.λ.π. είναι στον σχεδιασμό μας να ανοίξουν πάντα με κανόνες. Ο βασικός σχεδιασμός είναι η εστίαση να ανοίξει και αυτή πριν από τις γιορτές».