«Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ»: Οριζόντια παράταση για τα ενταγμένα έργα λόγω Covid-19

on .

ereynw

• Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ η απόφαση χορήγησης οριζόντιας παράτασης της χρονικής διάρκειας υλοποίησης για τα ενταγμένα έργα της δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.
Σύμφωνα με την απόφαση παρατείνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης για όλα τα ενταγμένα έργα που περιλαμβάνονται στην 20η τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων αυτοδίκαια και χωρίς αίτημα των δικαιούχων και δίνεται δυνατότητα ολοκλήρωσης έως και 12 μήνες μετά την οριζόμενη σε αυτήν ημερομηνία λήξης.
Όσοι δικαιούχοι κάνουν χρήση της ευεργετικής προθεσμίας παράτασης υποχρεούνται το αργότερο με την υποβολή αιτήματος τελικής επαλήθευσης να υποβάλουν αίτημα τροποποίησης με καταλλήλως διαμορφωμένο το τεχνικό παράρτημα των έργων τους και αντίστοιχα, αν απαιτείται με βάση την πορεία υλοποίησης των έργων τους, να παρατείνουν ανάλογα τις τυχόν εγγυητικές επιστολές προκαταβολής που έχουν καταθέσει στην ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ.
Η απόφαση αυτή δεν εφαρμόζεται α) στα έργα για τα οποία έχουν υποβληθεί τελικά αιτήματα επαλήθευσης, β) σε όσα έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί και γ) σε όσα έργα έχει ήδη εκδοθεί απόφαση ανάκλησης χρηματοδότησης.