Αβάσιμη η «ανταρσία» Δημάρχων ενάντια στον ΦΟΔΣΑ Ηπείρου

on .

ERGOSTASIO APORRIMMATON MONADA ASA 3 17 9 19

• Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου και Δήμαρχο Ζηρού, Νίκο Καλαντζή, είχε ο Πρόεδρος των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηπείρου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρία βασικά ζητήματα τα οποία αφορούν το πλαίσιο της σύμβασης που έχει η Περιφέρεια ως διαχειριστής με το εργοστάσιο και στο εάν και κατά πόσο αυτή, εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, το στάδιο των έργων των σταθμών μεταφόρτωσης και το πλαίσιο του νόμου Φάμελλου και Θεοδωρικάκου για τα σκουπίδια που κατ’ επέκταση προσδιορίζουν το κατά πόσο η «ανταρσία» συγκεκριμένων δημάρχων για το θέμα της τιμολόγησης έχει βάση.
Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ριζόπουλος, φωτογραφίζοντας τον Δήμο Ιωαννιτών και άλλους ΟΤΑ της Π.Ε. Ιωαννίνων, «η προσπάθεια καταστρατήγησης του υπάρχοντος φορέα είναι κατ’ αρχήν παράνομη, διότι αντίκειται στα νομικά πλαίσια και του Φάμελλου αλλά και του Θεοδωρικάκου». Επισήμανε δε ότι πολιτικά είναι εντελώς άτοπη μια τέτοια σκέψη των «ανταρτών» τη στιγμή που όλη η Ευρώπη βαδίζει σε ευρεία Περιφερειακότητα. «Είναι εγκληματικό στην Ήπειρο να γυρίσουμε σε επί μέρους δημιουργία οργανισμών στα πλαίσια νομών ή άλλων υποδιαιρέσεων που ουσιαστικά επαναφέρουν την αυτοδιοίκηση στην εποχή του κατακερματισμού και του πολιτικού σκοταδισμού», είπε χαρακτηριστικά.
Άσκησε και κριτική στην Περιφέρεια λέγοντας πως «έχει καθυστερήσει υπερβολικά στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου, δηλαδή των σταθμών μεταφόρτωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους το έλλειμμα της ανακύκλωσης στην περιοχή μας».