Ιερώνυμος – Αναστάσιος δίνουν τη μάχη τους με τον κορωνοϊό!

on .

ANASTASIOS ALBANIAS 2

• Συγκίνηση στη χώρα προκαλεί η περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζουν οι προκαθήμενοι της Ελληνικής Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ο λόγος για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο που επίσης νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στη ΜΕΘ του ίδιου Νοσοκομείου με κορωνοϊό.
Ο κ. Ιερώνυμος διαγνώσθηκε με κορωνοϊό την περα-

σμένη Δευτέρα και έχει ήπια συμπτωματολογία. Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί προληπτικά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Όπως έγινε γνωστό, υπεύθυνη ιατρός για τον Αρχιεπίσκοπο είναι η Αναστασία Κοτανίδου, ενώ χθες τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος τον είχε επισκεφθεί και στο σπίτι του.

«Μετέχω στη δοκιμασία…»
«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.
Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Νοεμβρίου ο κ. Ιερώνυμος και όλοι οι μητροπολίτες τέθηκαν σε καραντίνα καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα μεταξύ των ιεραρχών της Ιεράς Συνόδου. Λόγω του κρούσματος ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και έτσι ο Αρχιεπίσκοπος όπως και η Ιερά Σύνοδος τέθηκαν σε καραντίνα.
Τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση έδωσαν χθες στον κ. Ιερώνυμο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρ. Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κ.α..

Προσευχές στην Αλβανία
Καθημερινά την τελευταία εβδομάδα προσεύχονται Έλληνες μαθητές της Αλβανίας στο ναό του αγίου Χαραλάμπους Αγίων Σαράντα (φωτό), για την ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου. Αυτό συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της γειτονικής χώρας, γεγονός που αποδεικνύει το στέρεο πνευματικό δέσιμο των νέων με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του προς αυτούς.
Ο κ. Αναστάσιος με τα εκπαιδευτήρια, τα κατηχητικά, τα γραφεία νεότητας, με την παρουσία του ανάμεσά τους, με την κάθε μορφής βοήθεια, δίνει νόημα και προσανατολισμό και βάθος στη ζωή τους.

Ενδιαφέρον από ΜΜΕ
Στο μεταξύ, έντονο παραμένει το ενδιαφέρον στην Αλβανία για την υγεία του Αρχιεπισκόπου, καθώς είναι μια πνευματική μορφή που έχει αναγνώριση, λόγω της προσωπικότητας και του πολύπλευρου έργου του, στην ευρεία μάζα του λαού, ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης για την πορεία της υγείας του κ. Αναστασίου αποτελεί το γεγονός πως εκτενή είναι τα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί, ιστοσελίδες) όσον αφορά στο πρόσωπό του.
Μεταξύ άλλων, ο γνωστός αρθρογράφος Kostandin Luci έγραψε στη City News Albania: «Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι μια ευλογία από τον Θεό για όλο τον Αλβανικό λαό και όχι μόνο. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς θεολόγους και ιεραπόστολους στον κόσμο, ο οποίος επέλεξε να υπηρετήσει έναν λαό, που μόλις είχε αναδυθεί από το κομμουνιστικό σκοτάδι και επέλεξε να υπομείνει ακόμη και προσβολές».