Ο Δήμος Πρέβεζα στην ψηφιακή πλατφόρμα ποδηλατικού τουρισμού

on .

bike

• Ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ενός πλήρους φιλόξενου και σύγχρονου προορισμού για το δημοφιλή στην Ευρώπη εναλλακτικό ποδηλατικό τουρισμό, αποτελεί Δήμος Πρέβεζας.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος ήρθε σε επικοινωνία για τη ψηφιακή πλατφόρμα Biketify με τον επικεφαλή της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, καθηγητή κ. Βλαστό και με το Διαχειριστή της ΑΕΘΩΝ Σύμβουλοι Μηχανικοί, Αλέξανδρο Παπαχαραλάμπους και άναψε το «πράσινο φως» ώστε ο Δήμος Πρέβεζας όχι απλά να συμμετάσχει ενεργά αλλά να πρωτοστατήσει στη δυναμική αυτή ψηφιακή πλατφόρμα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον ποδηλατικό τουρισμό στην περιοχή.
Η ένταξη της ψηφιακής πλατφόρμας Biketify στο σχεδιασμό του Δήμου Πρέβεζας, που αποτελεί μέρος του δικτύου ποδηλατοδρόμων που διατρέχουν την Ευρώπη «EUROVELO» προσφέρει τη δυνατότητα σε όλες τις άμεσα εμπλεκόμενες επιχειρήσεις στο ποδήλατο και στον τουρισμό να πιστοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ από τους δημιουργούς του έργου «ΑΕΘΩΝ» Σύμβουλοι Μηχανικοί και την Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, ώστε να εξελιχθούν και να ενταχθούν ως ενεργά σημεία εξυπηρέτησης, φιλοξενίας και παροχής υπηρεσιών στους τουρίστες ποδηλάτες αλλά και στους ποδηλάτες της περιοχής, όπως άλλωστε τονίζει και ο Δήμαρχος Πρέβεζας.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή έχει σε υψηλή προτεραιότητα την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών για τους ποδηλάτες και την ασφαλή ποδηλασία και στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιήσει και κεφαλαιοποιήσει κάθε πρόγραμμα και εργαλείο που διατίθεται προς αυτή την ανάπτυξη.
Το ποδήλατο ως μέσο που σέβεται το περιβάλλον αποτελεί όχι μόνο σύμμαχο στη μάχη για την κλιματική αλλαγή αλλά και σύμμαχο υγείας και ασφαλούς άσκησης ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές της πανδημίας που διανύουμε και με τον εμπλουτισμό έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών αποτελεί το βέλτιστο συνδυασμό του δίπτυχου smart & green και ίσως ένα από τους πιο ιδανικούς τρόπους ανάδειξης και απόλαυσης κάθε γωνιάς και σημείου αναφοράς του περιβαλλοντικού, ιστορικού, πολιτιστικού, γαστρονομικού και θρησκευτικού πλούτου του Δήμου Πρέβεζας.