Διαδικτυακός διαγωνισμός για ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης

on .

ANAKYKLOSH MPLE KADOI

• Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων (EWWR) (21-29 Νοεμβρίου 2020) συμμετέχουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), με έναν διαδικτυακό διαγωνισμό, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης.
Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της εποχής, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί διαδικτυακά, μέσω του επίσημου λογαριασμού του Υπουργείου στο Instagram.Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις σχετικά με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση. Οι νικητές, που θα αναδειχθούν μέσω κλήρωσης, θα λάβουν ως συμβολικό δώρο την επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα του ΕΟΑΝ, σχεδιασμένη από τη Σίλια Κριθαριώτη.
Σημειώνεται πως το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Απορριμμάτων είναι τα «αθέατα απόβλητα», δηλαδή τα απόβλητα τα οποία δημιουργούνται κατά τη διαδικασία της παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα μικρό και ελαφρύ κινητό τηλέφωνο δημιουργεί κατά την παραγωγή του 86 κιλά αποβλήτων!
•Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού στη ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη διεύθυνση: https://ypen.gov.gr/diadiktyakos-diagonismos-gia-tin-evaisthitopoiisi-ton-politon-se-themata-anakyklosis/