Κατασκευάζεται επιτέλους ΜΕΘ COVID στο «Χατζηκώστα»!

on .

xatzikosta

• Κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 άρχισαν επιτέλους να κατασκευάζονται και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπως ενημερώνει με νέα χθεσινή επιστολή του στον «Π.Λ.» ο Εντατικολόγος – Καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, ΜΕΘ «Χατζηκώστα» κ. Δημήτριος Ρίζος. Είναι ο γιατρός που ανέδειξε την Παρασκευή, μέσω της εφημερίδας μας, την έλλειψη κλινών ΜΕΘ για κορωνοϊό, σε μια περίοδο που ο ιός καλπάζει στη χώρα και οι ανάγκες για νοσηλεία ασθενών και από γειτονικές περιοχές συνεχώς αυξάνονται, με αποτέλεσμα να πιέζεται επικίνδυνα το Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Οι καίριες επισημάνσεις του κ. Ρίζου, τις οποίες στήριξε και με νέο σχόλιο του ο «Π.Λ.» στο φύλλο Σαββάτου, φαίνεται πως «έπιασαν τόπο», αφού ξεκίνησε η διαδικασία για δημιουργία κλινών ΜΕΘ και στο «Χατζηκώστα».
Στη χθεσινή επιστολή του στον «Π.Λ.» ο κ. Ρίζος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Μετά την ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος δημόσιας υγείας με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» από τις στήλες του «Πρωινού Λόγου», με χαρά διαπιστώνουμε ότι επιτέλους, έστω και καθυστερημένα, άρχισαν εργασίες κατασκευής ανάλογης ΜΕΘ.
Με την δημιουργία των κλινών αυτών θα έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη, καθώς και τους βουλευτές της Ν.Δ. Ιωαννίνων κ. Κεφάλα και Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα που αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα του προβλήματος, με άμεσες ενέργειές τους, οδήγησαν στην επίλυσή του.
Ευχαριστώ επίσης τον «Π.Λ.» που φιλοξένησε τις απόψεις μου».