ΥΠ.ΕΣ.: Οι ΟΤΑ έχουν στηριχθεί με 200 εκατ. την περίοδο της πανδημίας

on .

xrhmata

• Την ανάγκη να διατηρηθούν τα μέτρα για όσο επιβάλλεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ALPHA 9,89.
Eπανέλαβε ότι πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και υπογράμμισε, ότι είναι κρίμα δύο μήνες προτού έρθουν τα εμβόλια εξαιτίας μιας αμέλειας ή μιας επιπολαιότητας ή της κόπωσης να μη σωθούν ανθρώπινες ζωές. «Σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι, με ενότητα και αλληλεγγύη. Στην πρώτη φάση η Ελλάδα αποτέλεσε θετικό πρότυπο για όλη την Ευρώπη και πρέπει και τώρα να ξαναγυρίσουμε σε μια αυστηρή και πειθαρχημένη εφαρμογή των μέτρων, πρώτα από όλα και κυρίως για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτό θα είναι μια νίκη για όλους τους Έλληνες και όλο το πολιτικό σύστημα. Δεν μπορεί πάνω στο θέμα του κορωνοϊού και της διαχείρισής του να υπάρχει συζήτηση κομματικών οφελών ή κομματική αντιπαράθεση. Δεν έχει κανένα νόημα».
Ερωτηθείς για τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της πανδημίας ο υπουργός είπε ότι έχει αναδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό, πυλώνας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του εμβληματικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Σε ό,τι αφορά στη στήριξη της κυβέρνησης προς την Αυτοδιοίκηση, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να στηρίξει την Αυτοδιοίκηση» και θύμισε ότι οι έκτακτες επιχορηγήσεις στην περίοδο της πανδημίας έχουν φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ.
Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή διευκρίνισε ότι η ρύθμιση για τις 120 δόσεις για χρέη προς τους Δήμους θα αφορά ιδιώτες και επαγγελματίες.