«Παγώστε» μελέτη και διαγωνισμό για ΣΜΑ

on .

ERGOSTASIO APORRIMMATWN

• Να παγώσει το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου την απόφαση που έλαβε για τη μελέτη και τους όρους του διαγωνισμού για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ), ζήτησε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωϋσής Ελισάφ, δίνοντας συνέχεια στην πρόταση που είχαν καταθέσει οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Δήμου στο Φορέα.
Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των δημοτών και να αποφευχθούν υπέρογκες αυξήσεις μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να υπάρξει το «πάγωμα», ώστε στη συνέχεια «να συζητήσουμε όλοι μαζί, όλες τις πτυχές του προβλήματος».
Η ιδέα να δημιουργηθεί ένας νέος ΦΟΔΣΑ, φαίνεται ότι βρίσκεται στα «σκαριά» προς υλοποίηση εφόσον η πλειοψηφία του Δ.Σ. και ιδίως οι εκτός Π.Ε. Ιωαννίνων, δήμοι επιμένουν στην πρόταση που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος Νίκος Καλαντζής. Το θέμα αυτό άφησε ανοικτό ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι γίνονται σχετικές συζητήσεις. «Η συζήτηση που γίνεται με τους εκπροσώπους των Δήμων του Ν. Ιωαννίνων για τη δημιουργία Φορέα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, αποσκοπεί σε αυτό ακριβώς, τη μείωση του υψηλού κόστους», υπογράμμισε για να προσθέσει: «Το έχω τονίσει και το επαναλαμβάνω, πως η πιθανή σύσταση ενός ΦΟΔΣΑ σε επίπεδο Νομού, δεν αποτελεί αυτοσκοπό ή καπρίτσιο. Εξετάζεται στη βάση μείωσης του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων».
Από την τοποθέτηση του κ. Ελισάφ, γίνεται σαφές ότι εάν η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ δεν αναθεωρήσει τη στάση της, τότε η δημιουργία νέου ΦΟΔΣΑ με τη συμμετοχή των δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων πρέπει να θεωρείται μονόδρομος.