«Σκόνη και θρύψαλα» η πλειοψηφία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

on .

epimelhthrio

• Σε «σκόνη και θρύψαλα» έχει μετατραπεί η άλλοτε «πανίσχυρη» πλειοψηφία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, καθώς οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων παρατάξεων Δ. Δημητρίου και Ιωάννης Μήτσης (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα), όχι μόνο δεν έχουν βρει σημείο επαφής, αλλά συνεχίζουν την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ τους, από την οποία τελικά μεγάλος χαμένος είναι ο Επιμελητηριακός θεσμός.
Η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει αναμφισβήτητα τον «ηγέτη» της Διοικούσας Επιτροπής, τον κ. Δημητρίου ο οποίος αφού εξασφάλισε την Προεδρία -στο πλαίσιο της συμφωνίας για εναλλαγή με τον κ. Μήτση στο αξίωμα- άρχισε σταδιακά να τον «απομονώνει» και εν τέλει στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας να ζητά πλέον την παύση του, τόσο από το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου, όσο και ως εκπροσώπου στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).
Μετά από εισήγησή του στην Διοικητική Επιτροπή και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο στενών συνεργατών του κ. Δημητρίου, Ευθ. Χρυσοστόμου και Β. Βασιλείου, το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.
Για να παυθεί ο κ. Μήτσης απαιτούνται τα 4/5 των μελών του, προοπτική δύσκολη για να περάσει η πρόταση, ειδικά μάλιστα όταν τα επιχειρήματα που επικαλείται ο κ. Δημητρίου είναι τα προβλήματα που δημιούργησε το τελευταίο τετράμηνο ο κ. Μήτσης απέναντι στο θεσμό του Επιμελητηρίου και στα μέλη του Επιμελητηρίου.
Το τι ακριβώς προβλήματα προκάλεσε ο κ. Μήτσης, εκτός των βαρύτατων καταγγελιών για τον τρόπο Διοίκησης του κ. Δημητρίου, είναι άγνωστο. Άλλωστε διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών και θα πρέπει ο νυν Πρόεδρος να γίνει σαφής και να μην αφήνει να αιωρούνται ερωτηματικά. Εκείνο όμως που διαπιστώνουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, είναι η συνεχής υποβάθμιση του θεσμού και όπως ευρύτατα συζητείται με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει κλονιστεί ο επιμελητηριακός θεσμός, καθώς το Επιμελητήριο τείνει να μετατραπεί σε προσωπικό όργανο προβολής του κ. Δημητρίου.
Ειδικά τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο επιχειρηματικός και επαγγελματικός κόσμος των Ιωαννίνων, εκείνο που χρειάζεται είναι η ομοψυχία και η συνεργασία όχι μόνο μεταξύ των δύο πρώην «εταίρων», αλλά και με τη δεύτερη σε έδρες παράταξη του Γρηγόρη Γκίκα ώστε να προωθηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τα ζητήματα που σήμερα «καίνε».
Αντί αυτών ο θεσμός του Επιμελητηρίου έχει υποβαθμιστεί σε «προσωπικό όργανο» του κ. Δημητρίου, ο οποίος εκδίδει σωρηδόν ανακοινώσεις, οι οποίες όμως δεν μπορούν να καλύψουν το «έλλειμμα» ουσιαστικών και αποτελεσματικών παρεμβάσεων που διαπιστώνουν τα μέλη του.
Η συνέχεια πάντως αναμένεται με ενδιαφέρον. Με δεδομένο ότι για τις εκλογές στο Επιμελητήριο έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, το μόνο βέβαιο είναι ότι αν συνεχιστούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και η εμμονή του Δ. Δημητρίου να «εκπαραθυρώσει» τον Ι. Μήτση χωρίς να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις για τους λόγους που τον ωθούν σε αυτές τις σκέψεις, μόνο καλή υπηρεσία δεν προσφέρουν στον θεσμό που υπηρετεί και ο οποίος θα συνεχίσει χωρίς «φρένο» τον κατήφορο που έχει πάρει…