ΜΕΘ-COVID και στο «Χατζηκώστα»

on .

xatzikosta

• Tα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε Θεσσαλία και Μακεδονία, μετά την αύξηση των μονάδων λοιμωδών και ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό και το άνοιγμα κρεβατιών στο Πολυδύναμο του «Χατζηκώστα» αντιμετωπίζουν με σχετική άνεση τα περιστατικά κορωνοϊού.

Παρά ταύτα συνεχίζεται η οργάνωση για τυχόν νέα έξαρση της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, άρχισαν να κατασκευάζονται κλίνες ΜΕΘ για COVID -19 και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπως επίμονα ζητούσε ο Εντατικολόγος - Καρδιολόγος Διευθυντής ΕΣΥ ΜΕΘ του νοσοκομείου Δημήτρης Ρίζος που είχε απευθύνει σχετική έκκληση και μέσω του «Πρωινού Λόγου».
Όπως ανέφερε με νέα επιστολή του προς τον «Π.Λ.» άρχισε η δημιουργία της ΜΕΘ, που θα αποσυμπιέσει και την αντίστοιχη μονάδα του Πανεπ. Νοσοκομείου.
Ο κ. Ρίζος στην επιστολή του αναφέρει ότι «μετά την ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος δημόσιας υγείας με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα από τις στήλες του Πρωινού Λόγου, διαπιστώνουμε ότι επιτέλους, έστω και καθυστερημένα, άρχισαν εργασίες κατασκευής της».
Ο κ. Ρίζος ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη, τους βουλευτές Μ. Κεφάλα - Β. Γιόγιακα για τις ενέργειές τους, καθώς και την εφημερίδα μας που φιλοξένησε τις απόψεις του.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΜΕΘ - Covid θα είναι δυναμικότητας τεσσάρων κλινών.