Τα περιφερειακά ΜΜΕ αποτελούν «οάσεις ενημέρωσης»

on .

EFHMERIDES2

• «Ο επαρχιακός Τύπος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια υπαρξιακή κρίση, που απειλεί την ίδια την επιβίωση πολλών εφημερίδων με προσφορά.

Η Πολιτεία οφείλει να παράσχει άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα μέσα στήριξης στα περιφερειακά ΜΜΕ που αποτελούν “οάσεις ενημέρωσης”, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας και των μέτρων για την αντιμετώπισή της που πλήττουν σοβαρά την ελληνική οικονομία».
Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μάξ. Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του Υφυπουργού Στ. Πέτσα, σε σχετική Αναφορά του.
Ας σημειωθεί ότι ο κ. Χαρακόπουλος (άρθρα του οποίου δημοσιεύονται συχνά στον «Π.Λ») ως βουλευτής της περιφέρειας γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τα προβλήματα του επαρχιακού Τύπου, γι’ αυτό και αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα η παρέμβασή του προς την Κυβέρνηση.
Ο αρμόδιος υφυπουργός στην απάντησή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «αναφορικά με την υποχρέωση δημοσίευσης στον τοπικό και περιφερειακό τύπο περιλήψεων διακηρύξεων, η οποία λήγει στις 31.12.20, η Κυβέρνηση προτίθεται να δώσει παράταση για ένα έτος...».
Ως προς το Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου, σημειώνει ότι θεσπίστηκε «το 2017 αλλά καταρτίστηκε για πρώτη φορά το 2019» και «επικαιροποιήθηκε τον Ιούλιο 2020» και σ’ αυτό περιλαμβάνονται «224 εφημερίδες, από τις όποιες οι 110 είναι ημερήσιες (102 περιφερειακές και 8 τοπικές) και οι 114 είναι εβδομαδιαίες (100 περιφερειακές και 14 τοπικές)».