Βελτιώνονται οι αγροτικοί δρόμοι πέριξ της πόλης των Ιωαννίνων

on .

elisaf

• Μια μέρα μετά τον αναλυτικό απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων για τον πρωτογενή τομέα και το περιβάλλον, ο οποίος προκάλεσε την έντονη αντίδραση της παράταξης Μπέγκα που έκανε λόγο για μηδενιστική αντίληψη, χθες υπεγράφη η σύμβαση για την αγροτική οδοποιία από τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ και τον ανάδοχο (φωτό).
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με συνολικό προϋπολογισμό 1,1 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε κοινότητες του Δήμου και σε αγροτικούς δρόμους που βρίσκονται εντός οικισμών.
Μεταξύ άλλων, τα έργα θα αναπτυχθούν στον Κατσικά, το Δροσοχώρι, το Κουτσελιό, την Καστρίτσα, τους Μουζακαίους, την Μπάφρα, το Πέραμα, την Περίβλεπτο και την Κόντσικα.
«Η βελτίωση του οδικού δικτύου στις Δημοτικές Ενότητες και τις Κοινότητες του Δήμου μας είναι απαραίτητη καθώς αφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών για όσους δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές, κυρίως στον πρωτογενή τομέα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Έργων Γ. Αρλέτος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που ολοκλήρωσαν την διαδικασία μελέτης και δημοπράτησης του έργου παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία, αναφέροντας ότι «στόχος μας είναι να κάνουμε πράξη το τεχνικό πρόγραμμα που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο…».

Σκληρή απάντηση από Β. Μέγα
Η αναφορά του δημάρχου Μ. Ελισάφ και του Αντιδημάρχου Β. Βλέτσα κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι ο σχεδιασμός για τον πρωτογενή τομέα ξεκίνησε από μηδενική βάση, προκάλεσε την έκρηξη της δημοτικής συμβούλου της «Ενότητας Πολιτών» Βασιλικής Μέγα, η οποία επί δημαρχίας Μπέγκα ήταν Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Υπαίθρου, Πρωτογενούς Τομέα και προστασίας - διαχείρισης Υδάτινων Πόρων.
«Η μηδενιστική αντίληψη της Δημοτικής Αρχής έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Και είναι λογικό διότι όταν παραμένει σταθερά «κάτω του μηδενός» τότε τα βασικά της επιχειρήματα είναι η εμπάθεια, η πολιτική σύγχυση, ο ευτελισμός κάθε προσπάθειας και η πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα απαξίωση κάθε ενέργειας του παρελθόντος», αναφέρει χαρακτηριστικά και απευθυνόμενη προς Μ. Ελισάφ και Β. Βλέτσα ρωτά: «Κύριε Δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε, είναι να δυνατόν να πιστεύετε ότι η ζωή και η λειτουργία του Δήμου ξεκίνησε με το δικό σας ερχομό;».
Στη συνέχεια η κ. Μέγα υπενθυμίζει ότι «η Αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια. Με τις υπηρεσίες της, τους θεσμούς και τα έργα που έχουν γίνει, όποιος κι αν τα έκανε. Μια μόνο ματιά να ρίχνατε στον απολογισμό που καταθέσαμε για τους δύο τομείς, πρωτογενή και περιβάλλον, θα αποφεύγατε λίγα από τα πικρόχολα και κακόβουλα σχόλιά σας», σημείωσε.