Στον Εισαγγελέα επειδή αρνήθηκε τον έλεγχο της Θηροφυλακής

on .

THYROFYLAKH TZIP 26 11 2020

• Δικογραφία σε βάρος λαθροθήρα, με το αδίκημα της άρνησης συμμόρφωσης σε σήμα στάσης για έλεγχο, σχημάτισε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στην περιοχή της Άρτας.
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Τ.Κ. Μεσούντας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, στο πλαίσιο περιπολίας κλιμακίου της Θηροφυλακής, έπειτα από καταγγελίες πολιτών για άσκηση θήρας κατά τις νυχτερινές ώρες και ενώ ισχύει η απαγόρευση των μετακινήσεων για κυνήγι και ερασιτεχνική αλιεία.
Η Θηροφυλακή έκανε σήμα στάσης για έλεγχο στον οδηγό ενός φορτηγού που κινούνταν σε δασική περιοχή. Ο οδηγός ακινητοποίησε απότομα το όχημα, έκανε όπισθεν για 30 περίπου μέτρα και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα, περνώντας μπροστά από τους Θηροφύλακες, με άμεσο κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα, όπως και για την πρόκληση φθορών στα δύο υπηρεσιακά οχήματα της Θηροφυλακής.
Ακολούθησε καταδίωξη, χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτή η σύλληψη του οδηγού, ο οποίος διέφυγε στη γύρω περιοχή. Ωστόσο, τελικά ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του οχήματος, αλλά και του οδηγού, ο οποίος αναγνωρίστηκε. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα.