Envolve Entrepreneurship: Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας

on .

envole

• Τον «1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη», προσκαλώντας ομάδες από σχολεία όλης της Ελλάδας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, ανακοίνωσε ο παγκόσμιος οργανισμός υποστήριξης επιχειρηματικότητας, Envolve Entrepreneurship (www.envolveglobal.org), έπειτα από 8 χρόνια παρουσίας στην ελληνική startup και επιχειρηματική σκηνή.
O διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.  
Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενεργοποιήσει μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα,  θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ομάδες των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα υποβάλλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, καταθέτοντας το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας. 
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) μέσω της ιστοσελίδας https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, λήγει την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021.
Σχολιάζοντας την έναρξη του διαγωνισμού, o Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η ομάδα του Envolve ήταν πάντα κοντά στους μαθητές και στα σχολεία, με διοργανώσεις συζητήσεων στην τάξη και εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών σε start-up εταιρείες. Η ομάδα μας απαρτίζεται από νέα άτομα που αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες και τις ανάγκες των νέων, με το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη να βρίσκονται στο επίκεντρο αυτών». 
***
Οι ομάδες που θα συμμετέχουν, θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής. Οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν έπαθλα από τον οργανισμό Envolve Entrepreneurship και συνεργάτες του, τα οποία θα τις βοηθήσουν να συνεχίσουν την ανάπτυξη της ιδέας τους σε μεγαλύτερη κλίμακα.