Σε λειτουργία άλλες τρεις μονάδες του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο

on .

KETHEA TAMPELA

• Τρεις νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ- με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ- τέθηκαν σε λειτουργία εδώ και λίγες ημέρες. Πρόκειται για το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο στην Άρτα, η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και το πρόγραμμα Κοινωνικής επανένταξης που έχουν έδρα τα Γιάννενα. Όλες οι μονάδες στελεχώνονται από διεπιστημονικές ομάδες προσωπικού και διευρύνουν το υφιστάμενο δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο, το οποίο μέχρι σήμερα έχει παράσχει υπηρεσίες σε 1.048 άτομα με πρόβλημα χρήσης και 1.750 μέλη οικογενειών.
Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης πραγματοποιεί εξορμήσεις στην ευρύτερη περιφέρεια Ηπείρου, κυρίως σε περιοχές εκτός αστικού ιστού, με στόχο την ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη ανθρώπων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με διαφορετικές μορφές εθισμού
Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης, έχει στόχο να συμβάλλει στη διαδικασία ισότιμης και παραγωγικής ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία ανθρώπων που ολοκληρώνουν πρόγραμμα απεξάρτησης.
Τέλος το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο στην Άρτα, παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης για την προβληματική χρήση ή την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο/gaming. Απευθύνεται τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε μέλη του στενού τους περιβάλλοντος.